Monika Hanigovská Zo Slovenska

Majiteľ prevádzky odmieta rozdeľovať ľudí: Išli po ňom hygienici, dostal maximálnu pokutu!

Trnavská prevádzka burgrov Hollywood Burger dostala maximálnu pokutu. A tým to nemusí skončiť.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ prevádzky odmieta rozdeľovať ľudí: Išli po ňom hygienici, dostal maximálnu pokutu!
Zdroj: Facebook.com/Hollywood Burger

Lockdown rozdeľuje čoraz viac Slovákov aj obchodníkov. Niektorí z nich nerozumejú, prečo musia ich zákazníci mrznúť vonku, iní majú námietky na výber esenciálnych obchodov. A zoznam toho, čo ich trápi, sa naďalej rozrastá.

Do povedomia verejnosti a médií sa dostala aj trnavská prevádzka, ktorá už dlhší čas odmietala rozdeľovať zákazníkov na očkovaných alebo nezaočkovaných, a o ktorej vás redakcia Dnes24 informovala medzi prvými.

Pandemická situácia sa však odvtedy na Slovensku zhoršila a opatrenia sa sprísnili, no majiteľ prevádzky Hollywood Burger svoje stanovisko neprehodnotil.

Hygiena k nemu chodila takmer ako na klavír, pričom mu už stihla „napariť“ pokutu do výšky 1 000 eur. Majiteľ prevádzky ju však odmietol zaplatiť a rozhodol sa so štátom súdiť.

Už sa neudržal

No hygiena sa opäť ozvala. Naposledy tak urobila opäť, keď do jeho otvorenej prevádzky vstúpila dva dni pred lockdownom spolu s políciou. „Vyhadzujete mojich zákazníkov z reštaurácie? Vaša legislatíva stojí za veľké ho*no… Ja aby som od ľudí kontroloval občiansky preukaz pri vstupe?,“ opýtal sa majiteľ pracovníčky hygieny vo videu na Facebooku tamojšej prevádzky, pričom napätá atmosféra sa stále stupňovala.

„Nemusíte na nás kričať,“ ohradila sa jedna z pracovníčok hygieny. „A vám nevadí vyhodiť to malé dieťa z prevádzky?“ pýta sa jej zase majiteľ, pričom tie opäť argumentujú tým, že zákazníci nemajú pri sebe potrebné doklady.

„Aké potrebné doklady, aby sa išli najesť do reštaurácie? Ide lockdown… Reštaurácie majú byť zatvorené aj pre nezaočkovaných! To je aká spravodlivosť? Čo si tu z ľudí robíte srandu,“ pričom Trnavčan taktiež priznáva, že rozumie tomu, že „to je ich robota“.

Vynašiel sa?

Majiteľ sa však nevzdal a napriek zákazu si to včera odparkoval pred prevádzkou, kde z foodtracku po ďalšej kontrole odkázal hygieničke, že rozdáva jedlo zadarmo. To si znova nakrútil na video, ktoré zverejnil na Facebooku. „Vykonávate ambulantný predaj,“ odsekla mu v ňom opäť hygienička.

„Nevykonávame ambulantný predaj, som v aute s chalanmi, varíme si obed. Nič nepredáme, mám riadne zaparkované, kúpené parkovacie miesto, som vo svojom aute. Nič neporušujem a prevádzka je zatvorená,“ pohotovo reagoval na jej slová.

Polícia ho následne vyzvala, aby z parkovacieho miesta odišiel, a až potom začal majiteľ z auta odpájať elektrinu. „Mysleli sme aj na túto situáciu, preto mám batériu a solárne panely. Mám vás úplne u prdele a oblízali ste mi všetci nohy,“ dodal vo videu.

Dostal maximálnu pokutu

Polícia začala hneď konať. „Za nerešpektovanie nariadenia o okamžitom uzatvorení prevádzky zo strany RÚVZ bola majiteľovi políciou uložená maximálna pokuta 5 000 eur. Nakoľko majiteľ na mieste odmietol pokutu zaplatiť, bolo jeho konanie oznámené príslušnému RÚVZ. V správnom konaní mu môže byť uložená pokuta až do výšky 20 000 eur,“ píše Polícia Slovenskej republiky na Facebooku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM