han Zo Slovenska

Holandský kráľ sa vybral do Teplárne: STRETOL sa s príbuznými zastrelených mladíkov, FOTO

Počas návštevy Slovenska sa holandský kráľ Viliam-Alexander s kráľovnou Máximou vybrali aj do podniku Tepláreň, kde v októbri šialený strelec zastrelil dvoch mladých mužov.

Ilustračný obrázok k článku Holandský kráľ sa vybral do Teplárne: STRETOL sa s príbuznými zastrelených mladíkov, FOTO
7
Galéria

„Je pre nás veľkou cťou, že počas svojej cesty na Slovensko sa holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Máxima rozhodli navštíviť Tepláreň, kde sa stretli s Romanom Samotným, Radkou Trokšiarovou a blízkymi Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha, obeťami útoku na Zámockej. Podpora prichádzajúca zo zahraničia a záujem o situáciu LGBTI+ ľudí na Slovensku pre nás veľa znamená,“ uviedol podnik Tepláreň na Instagrame.

„Holandsko v januári tohto roka schválilo dodatok k ústave, ktorý výslovne zakazuje diskrimináciu občanov na základe sexuálnej orientácie alebo zdravotného hendikepu, čím sa stalo vzorom v oblasti rovnosti a inklúzie,“ dodali.

Podnik Tepláreň

„Veríme, že Slovensko sa čoskoro pridá k týmto krokom a bude konať rovnako odhodlane v oblasti ochrany základných práv a zákazu diskriminácie,“ uzavreli na sociálnej sieti.

Je to už takmer polrok, čo šialený strelec na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň zastrelil Juraja Vankuliča (†27) a Matúša Horvátha (†23). Práve ich príbuzní prišli na stretnutie.

Ďalšie aktuálne témy

Kráľ Viliam-Alexander v Teplárni
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM