Milan Hanzel Šport Ostatné športy

Hodonínsku 24-hodinovku ovládli Slováci: Zdolali súperov, lejak aj technické problémy! FOTO

Dvanásť rokov sa neďaleko slovenských hraníc konajú ťažké motokárové preteky. Podujatie s názvom 24 h Le Hodonín tentoraz patrilo tímu Young & Wild.

Ilustračný obrázok k článku Hodonínsku 24-hodinovku ovládli Slováci: Zdolali súperov, lejak aj technické problémy! FOTO
10
Galéria

Už názov pretekov oznamuje, že sa jedná o podujatie, ktoré sa „jazdí“ 24 hodín. No, a takéto vytrvalostné preteky sú vždy o tímovej spolupatričnosti a aj šťastí. Keďže každým rokom preteky získavajú na popularite, nie je ľahké sa stať ich víťazom.

Žiadna prechádzka, ale naopak

Ako sme už spomínali, víťazom ročníka 2020 sa stal slovenský tím Young & Wild. Cesta za „zlatom“ nebola vôbec ľahká. Trať bola dlhá 600 metrov a na nej si to tucet tímov rozdalo na motokárach SodiKart RX8 270 GX. Lenže, pozor! Trať v meste Hodonín nie je krytá, čiže okrem zdatností jazdcov, či techniky, zohralo úlohu v konečnom poradí aj počasie. To sa s nikým nemaznalo! Len šesť hodín nepršalo, čo bolo pre motokáry, ktoré majú hladké pneumatiky, veľkou skúškou.

Slovenský tím to natrel všetkým

Sťažené podmienky najlepšie zvládol mladý jazdec Simon Súchovský z tímu Young & Wild, ktorý má rád jazdu „na mokro“. Keď sa k nemu pridal aj zvyšok tímu v podobe pilotov Zdenka Ošťádala, Marcela Liedla a bratov Tomáša a Braňa Bizubovcov, bolo z toho nakoniec prvé miesto. Inak, aj najrýchlejšie kolo zajazdil Simon Súchovský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM