Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Hoaxeri šíria FALOŠNÉ video: Zdrogovaný Zelenskyj hrá na klavíri pohlavným údom!

Video údajného ukrajinského prezidenta zachyteného vo veľmi háklivej situácii sa šíri sociálnymi sieťami. Polícia upozorňuje, že ide o podvod, hoci podoba je značná.

Ilustračný obrázok k článku Hoaxeri šíria FALOŠNÉ video: Zdrogovaný Zelenskyj hrá na klavíri pohlavným údom!
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Sociálnymi sieťami sa raketovou rýchlosťou šíri ďalší hoax spojený s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. A tentoraz poriadne bizarný. Na podvodné video upozornila polícia na svojej facebookovej stránke, na ktorej sa venuje vyvracaniu dezinformácií. Hoax sa už totiž začal šíriť aj medzi Slovákmi.

Dvojník

Na záberoch vidieť muža, ktorý pripomína Zelenského. Má tiež podobné oblečenie ako to, v ktorom sa ukrajinský prezident ľuďom prihovára vo videách.

Muž má stiahnuté nohavice a hrá na piano svojim prirodzením. Polícia prízvukuje, že nejde o prezidenta Zelenského. „Nie, Volodymyr Zelenskyj nehral na klavíri svojím penisom,“ uvádzajú policajti.

Na videu sa podľa polície nenachádza ukrajinský prezident, ale niekto, kto sa na neho podobá. „Toto divadielko však niektorým Slovákom stačí, aby sa utvrdili vo svojom názore, ktorý im o Volodymyrovi Zelenskom ako na podnose servíruje ruská propaganda už niekoľko mesiacov,“ konštatuje polícia.

Podobné podvody

Muži zákona pripomínajú, že ukrajinský prezident je terčom dezinformácií často. V minulosti bola populárnym hoaxom napríklad správa, že po vypuknutí invázie Zelenskyj zbabelo ušiel z Kyjeva. Tá sa ukázala ako nepravdivá. Niektorí užívatelia zas na sociálnych sieťach označujú Zelenského za fašistu, čo je pomerne paradoxné, nakoľko ukrajinský prezident je Žid.

„Potom pokračovali s rozprávkou. že ide o feťáka, ktorý žije neviazaný život a predpokladáme, že toto video má podporovať teóriu o drogovej závislosti prezidenta. Nedávno sme sa dokonca stretli s teóriou, že ukrajinský prezident je už dávno mŕtvy a na verejnosti vystupuje už iba hologram,“ pridávajú ďalšie falošné teórie policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

TOTO VIDEO ZDIEĽALI AJ SLOVÁCI: NIE, VOLODYMYR ZELENSKYJ NA TOMTO VIDEU NEHRAL NA KLAVÍRI SVOJIM PENISOM Prokremeľské...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Wednesday, November 2, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM