han Šport Hokej

Hašek a jeho TVRDÁ kritika NHL: Napľuli ste do tváre zabitým a zraneným ukrajinským deťom

Legendárny hokejový brankár Dominik Hašek je tvrdým kritikom ruskej invázie a vždy, keď je príležitosť vyhlási do sveta ostrú kritiku. Inak tomu nebolo ani teraz.

Ilustračný obrázok k článku Hašek a jeho TVRDÁ kritika NHL: Napľuli ste do tváre zabitým a zraneným ukrajinským deťom
Zdroj: TASR

Mnohí uznávaní odborníci majú rovnaký názor na to, že Hašek bol najlepším hokejovým brankárom všetkých čias. Niekoľko rokov po skončení profesionálnej kariéry má jeho slovo veľkú váhu. Možno aj preto je mimoriadne aktívny v niektorých celosvetových a celospoločenských témach.

Jednou z nich je aj vojna na Ukrajine. Jeho ostré názory vedia rozdeliť spoločnosť na dva tábory. Stalo sa tak aj teraz.

Tvrdá kritika

Hašekovi sa nepáči to, ako zaobchádza kanadsko-americká NHL s ruskými hráčmi. Podľa neho majú veľký priestor, čo podľa neho nie je kvôli vojny na Ukrajine v poriadku. Cez víkend sa konal tradičný zápas hviezd, v ktorom nechýbalo množstvo Rusov. Špičkou ľadovca bolo pre Hašeka vystúpenie 4-ročného syna Alexandra Ovečkina.

„NHL klesla na samé dno,“ napísal Hašek na Twitter.

Počas súťaží zručností mal ísť na nájazd kapitán Washingtonu Ovečkin, no odrazu sa na ľad vyrútil jeho malý syn Sergej. „Nechať syna Ovečkina vystupovať na ľade pri Zápase hviezd NHL, je pľuvanec do tváre približne 500 zabitým, tisícom zraneným a desaťtisícom unesených ukrajinských detí,“ dodala 58-ročná legenda na sociálnej sieti.

Reakcia z NHL

„Celá NHL a jej šéf Gary Bettman musí za tento ohavný čin zaplatiť,“ doplnil ešte Hašek. K tomu sa neskôr vyjadril samotný Bettman takto: „Má právo na svoj názor, ale nemyslím si, že by hovoril za český národ alebo českú vládu.“ A na záver ešte poznamenal: „A aby bolo jasno, s jeho tvrdením nesúhlasím.“

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM