Magazín Lifestyle

FOTO VNÚTRI: Uchádzačka o prácu poslala spoločnosti TORTU s jedlým životopisom

Uchádzať sa o dobrý flek znamená počítať s obrovskou konkurenciou. Čo tak to urobiť inak ako všetci ostatní?

Ilustračný obrázok k článku FOTO VNÚTRI: Uchádzačka o prácu poslala spoločnosti TORTU s jedlým životopisom
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Karly, Američanka z mesta Wilmington v Severnej Karolíne, sa chystala uchádzať o vysnívanú prácu v novom podnikateľskom inkubátore Nike.

Urob to inak

Ako s odstupom času uviedla v tamojšom televíznom programe Good Morning America, bývalý kolega jej vnukol myšlienkou, aby neposielala životopis tradičnou formou, ale kreatívnou – napríklad na torte.

Karly sa toho skutočne chytila. Pred ňou však stála neľahká úloha. Doručiť tortu so životopisom osobe, ktorá rozhoduje o nových zamestnancoch, do takmer päťtisíc kilometrov vzdialenej centrály známej športovej značky.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Nezastaviteľná kuriérka

Ambiciózna Američanka našla pekáreň v blízkosti centrály Nike, ktorá ponúka jedlé obrázky na tortách (čo dnes už ponúkajú aj mnohé firmy a pekárky na Slovensku) a tiež doručenie cez Instacart, čo je niečo ako kuriérska spoločnosť zameraná na potraviny.

Doručovateľkou sa stala istá Denise a bola to doslova a do písmena tá pravá. Nedala sa totiž zastaviť a presadila si, že tortu podľa pokynov doručí konkrétnej osobe. Stala sa tak nielen dôležitým článkom celej akcie, ale hneď aj prvou osobou, ktorú Karly inšpirovala.

Karly neskôr svoj príbeh zavesila na pracovnú sociálnu sieť Linkedln, kde inšpirovala desaťtisíce ďalších ľudí a jej príspevok sa stal virálnym.

Prácu nedostala, ale…

Koniec príbehu bude možno pre niekoho prekvapením, ale Karly vysnívanú prácu napriek vanilkovej torte s jedlým životopisom nezískala. Ako však priblížila, otvorilo jej to množstvo dverí a napokon sa stala posilou v softvérovom startupe.

A nemenej dôležité v tomto príbehu je nadobudnuté priateľstvo Karly a Denise.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM