Rastislav Búgel Kultúra

Fanúšikovia smútia: ZOMREL bývalý spevák legendárnej kapely Iron Maiden

Hudobný svet zasiahla ďalšia mimoriadne smutná správa. Naposledy vydýchol bývalý spevák skupiny Iron Maiden.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia smútia: ZOMREL bývalý spevák legendárnej kapely Iron Maiden
Zdroj: Conquest Music , Unsplash.com

Vo veku 66 rokov zomrel spevák Paul Andrews, ktorého fanúšikovia poznali pod umeleckým menom Di'Anno. Preslávila ho hlavne heavymetalová kapela Iron Maiden, medzi ktorej zakladajúcich členov patril. S kapelou nahral dva albumy, no nakoľko s ním začali problémy, ostatní členovia ho vyhodili a nahradili spevákom Bruceom Dickinsonom.

Potvrdili smutnú správu

Smutnú správu potvrdilo ydavateľstvo Conquest Music. Paul zomrel vo svojom dome v Salisbury. „V Conquest Music sme hrdí na to, že sme mali Paula Di'Anna v našej umeleckej rodine a žiadame légiu jeho fanúšikov, aby pozdvihli pohár na jeho pamiatku,“ uviedlo vydavateľstvo.

Smúti celá kapela

Vyhlásenie už zverejnila aj samotná kapela Iron Maiden. „Všetci sme ostali hlboko zarmútení, keď sme sa dnes dozvedeli o smrti Paula Di'Anna. Paulov príspevok do Iron Maiden bol nesmierny a pomohol nám nasmerovať nás na cestu, po ktorej kráčame ako kapela takmer päť desaťročí. Jeho priekopníctvo v pozícii frontmana a vokalistu na pódiu a aj na našich prvých dvoch albumoch si budeme pamätať nielen my, ale aj fanúšikovia z celého sveta,“ uvádza kapela.

„Je to tak smutné, že je preč. Bol som s ním v kontakte len nedávno, keď sme si písali o West Hame a jeho vzostupoch a pádoch. Ešte donedávna spieval, bolo to niečo, čo ho držalo v chode, byť vonku, kedykoľvek mohol. Bude nám všetkým chýbať. Odpočívaj v pokoji kamarát,“ komentoval zakladajúci člen skupiny Steve Harris.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Monday 21st October 2024 We are all deeply saddened to learn about the passing of Paul Di'Anno earlier today. Paul's...

Posted by Iron Maiden on Monday, October 21, 2024

On behalf of his family, Conquest Music are sad to confirm the death of Paul Andrews, professionally known as Paul Di'...

Posted by Conquest Music on Monday, October 21, 2024

On behalf of his family, Conquest Music are sad to confirm the death of Paul Andrews, professionally known as Paul Di'...

Posted by Paul Di'Anno on Monday, October 21, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM