Zo Slovenska

Európu zasiahne VÍCHRICA: Na Slovensko prinesie NEBEZPEČNÝ vietor, sneh a dážď!

Príjemné jarné počasie by malo vydržať už iba niekoľko dní. Meteorológovia onedlho očakávajú prudkú zmenu.

Ilustračný obrázok k článku Európu zasiahne VÍCHRICA: Na Slovensko prinesie NEBEZPEČNÝ vietor, sneh a dážď!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Meteorologická jar so sebou priniesla príjemné slnečné počasie s nadpriemernými teplotami. Všetko sa však má už čoskoro zmeniť. Na Slovensko sa vráti zima a prinesie so sebou aj marcový sneh.

Zmena na prelome týždňov

Príjemné počasie by malo vydržať ešte do konca týždňa. „Zatiaľ k výraznejšej zmene nedôjde a môžete sa tešiť na prevažne slnečnú a teplú sobotu, ktorá prinesie teploty až okolo +10 °C. Počasie však už v nedeľu prinesie zmenu,“ informuje portál iMeteo.sk.

Aktuálny vývoj totiž naznačuje, že hneď na prelome týždňov sa začne počasie v Európe výrazne zhoršovať. Tlaková níž k nám od severu vtiahne chladnejší vzduch a na začiatku týždňa k nám prinesie aj zrážky.

„Zhoršenie počasia príde už v noci zo soboty na nedeľu a v nedeľu sa v porovnaní so sobotou výraznejšie ochladí. Zatiaľ čo v sobotu ešte maximálne teploty pri slnečnom počasí vystúpia na +5 až +12 °C, tak v nedeľu sa budú teploty pohybovať už len od 0 do +7 °C,“ predpovedá iMeteo.sk s tým, že v nedeľu už bude oblačno až zamračené a na severe sa môžu vyskytovať snehové prehánky.

Prečítajte si tiež

Prichádza víchrica

Už v polovici budúceho týždňa sa z Nemecka do strednej Európy nasunie tlaková níž. Tá prinesie množstvo zrážok a veterné počasie.

Podľa portálu by našu oblasť mala zasiahnuť víchrica, ktorá prinesie veľmi silný, nebezpečný vietor.

„Nateraz je však ešte priskoro predikovať, čo nás presne čaká, no môžeme povedať, že prvá polovica týždňa bude nielen veterná, ale aj chladná. V dôsledku zatekania chladného vzduchu sa budú denné teploty pohybovať od 0 do +7 °C a nočné teploty pôjdu slabo pod bod mrazu,“ dodáva iMeteo.sk.

Na horách by mali padať výlučne snehové zrážky. Sneženie sa očakáva aj na severe. V nižších polohách sa bude striedať dážď so snežením: „Počasie, ktoré nás čaká od konca tohto týždňa tak bude pripomínať typicky premenlivé, jarné počasie s častým striedaním sneženia a dažďa.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM