han Zo zahraničia

DRÁMA na letisku: Muž autom demoloval hangáre, policajti ho ZASTRELILI

Policajti na letisku v Mladej Boleslavi zastrelili páchateľa, ktorý demoloval ubytovňu aj hangár.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA na letisku: Muž autom demoloval hangáre, policajti ho ZASTRELILI
Zdroj: Facebook.com/Policie České republiky

Českí muži zákona ho zastrelili v piatok nadránom pri tom, ako autom demoloval budovy na letisku v Mladej Boleslavi, predtým hľadali v neďalekom Bezděčíne.

Na linku 158 totiž dostali hlásenie, že neznámy muž osobným autom a tyčou ničí tamojšiu ubytovňu a ďalšie objekty. TASR tieto informácie čerpala zo spravodajského webu iDNES.cz.

„Po príchode hliadky k ubytovni sa neznámy muž už na mieste nenachádzal a policajti ho vypátrali v blízkosti objektu letiska, kde poškodzoval a demoloval hangáre a ďalšie vybavenie letiska,“ uviedla policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Bol agresívny

Páchateľ sa údajne napriek výzvam policajtov naďalej správal agresívne, preto použili hmaty, chvaty, slzotvorný prostriedok, teleskopický obušok aj taser. Napokon podľa hovorkyne museli strieľať.

„Aj keď policajti zranenému mužovi okamžite poskytli prvú pomoc, na následky zranení zomrel,“ dodala policajná hovorkyňa.

Zásah policajtov preverí Generálna inšpekcia ozbrojených zborov.

Na fotografiách z letiska v Mladej Boleslavi, ktoré predtým zverejnila agentúra Aktu.cz, vidno poškodenú bránu hangáru a tiež rozbité sklenené dvere na letiskovej reštaurácii.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM