Politika

Dobrá voľba a Umiernení prišli so zásadným rozhodnutím: Kusý dostal v strane STOPKU

Rudolfa K. obvinili minulý týždeň v rámci akcie Development z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku, prokurátor navrhol väzobné stíhanie pre možné ovplyvňovanie svedkov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá voľba a Umiernení prišli so zásadným rozhodnutím: Kusý dostal v strane STOPKU
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predsedníctvo mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení pozastavilo v pondelok členstvo bývalému starostovi bratislavského Nového Mesta Rudolfovi K. v strane. Hlasovali za to všetci prítomní členovia predsedníctva. Informoval o tom tím strany.

Nevyhnutná podmienka

Úlohou predsedu aj predsedníctva strany je podľa predsedu strany Tomáša Druckera ukázať verejnosti, že situáciu berú vážne. Rozhodnutie predsedníctva považuje za nevyhnutnú podmienku, aby sa ako strana naďalej mohli uchádzať o dôveru voličov.

Predsedníctvo zároveň dodatočne informovali, že mediálna agentúra, s ktorou kandidát spolupracoval, eviduje neuhradené výdavky. Vo vzťahu k Dobrej voľbe a Umiernením ide približne o 41-tisíc eur. „O existencii tohto záväzku sme doteraz nemali informácie. O vzniknutej situácii už rokujeme so stranami KDH a Sme rodina, ktoré kandidatúru pána Kusého finančne podporili,“ povedal Drucker. Strana doteraz prispela na kampaň cez transparentný účet sumou 105-tisíc eur, je pripravená uhradiť aj podiel na dodatočných výdavkoch.

Čelí obvineniu

Rudolfa K. obvinili minulý týždeň v rámci akcie Development z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku, prokurátor navrhol väzobné stíhanie pre možné ovplyvňovanie svedkov. Súd však takéto skutočnosti nezistil. Obvinený exstarosta sa cíti nevinný. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

archívne foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM