Rastislav Búgel Zo zahraničia

Dievčatku na vozíčku UKRADLI milovaného psa: Sme zlodeji, ale máme srdce, povedali a psa VRÁTILI

Zlodeji ukradli psa, na ktorého je dievčatko pripútané na vozíček mimoriadne naviazané. "Sme zlodeji, ale máme srdce," zareagovali na výzvu a Mauiho vrátili.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatku na vozíčku UKRADLI milovaného psa: Sme zlodeji, ale máme srdce, povedali a psa VRÁTILI
Zdroj: X.com/Chiara

„Zlodeji, ktorí majú srdce,“ takto sa označili páchatelia krádeže v obci na predmestí Neapola. Ako informujú novinky.cz, keď bola rodina pána Rosaira počas sobotného večera na prechádzke, zlodeji im vykradli domácnosť.

Ukradli milovaného psa hendikepovaného dievčatka

Zlodeji prevrátili dom hore nohami. Zmizli peniaze, šperky za desaťtisíce eur. Navyše, rodičia po návrate doma nenašli ani nemeckého špica menom Maui, na ktorého bola ich dcéra, trpiaca vážnou genetickou chorobou a pripútaná na invalidný vozíček, mimoriadne naviazaná.

Francúzske okno bolo otvorené násilím. Poškodená bola aj špeciálna plošina, ktorá dievčatku uľahčovala dostať sa von z domu.

12-ročná Miriam trpiaca spinálnou svalovou atrofiou sa nedala utíšiť. Jej miláčik jej mimoriadne chýbal.

Pán Rosario sa preto rozhodol rozšíriť ich príbeh prostredníctvom médií a sociálnych sietí. Zlodejov vyzval, aby vrátili aspoň Mauiho.

Psa vrátili

„Nezaujímajú ma ukradnuté veci, ale apelujem na lupičov, ktorí ukradli psa mojej dcéry, aby sa ponorili do svojich sŕdc a hľadali kúsok svedomia. Prosím vás, nech je to ktokoľvek, vráťte ho,“ vyzval páchateľov.

Jeho výzva vyvolala vlnu solidarity po celom Taliansku. Hoci prichádzali odpovede plné súcitu, páchatelia sa dlho neozývali. Jedného večera sa však pánovi Rosariovi rozozvučal telefón. Volal anonym, ktorý povedal, že ich pes je priviazaný pri bránke do domu.

„Povedali s cudzím prízvukom ‚nechali sme psa pred domom, vraciame ho kvôli dieťaťu'. A potom ešte dodali ‚sme zlodeji, ale máme srdce',“ spomína Rosario.

Keď vybehol von, skutočne objavil Mauiho – živého a zdravého. Miriam nedokázala zadržať slzy šťastia. „Celé Taliansko sa spojilo. Ďakujem vám z celého srdca. Miriam opäť plače, ale tentoraz sú to slzy šťastia,“ dodal otec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM