Rastislav Búgel Technológie

Dievčatko (†13) sa stalo obeťou ŠIALENEJ výzvy na TikToku: UŠKRTILO sa v detskej izbe

13-ročné dievča poprialo mame dobrú noc a odišlo. V detskej izbe ju potom objavili mŕtvu.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatko (†13) sa stalo obeťou ŠIALENEJ výzvy na TikToku: UŠKRTILO sa v detskej izbe
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

13-ročné dievča zomrelo po tom, čo sa zapojilo do nebezpečnej výzvy. Výzva s názvom „Blackout Challenge“ sa šíri na platforme TikTok. Informoval o tom server idnes.cz s odvolaním sa na nemecké médiá.

Pointou šialenej výzvy je, že sa má človek dusiť tak dlho, až omdlie. Pri všetkom sa natáča a video potom zverejní na sociálnej sieti.

Našiel ju mŕtvu

Dievčatko poprialo 26. apríla svojej mame dobrú noc a odišlo do detskej izby. Krátko po polnoci sa domov vrátil aj strýko, ktorý ju išiel skontrolovať.

Keď prišiel do izby, zistil, že dievča už nedýcha.

Privolaní lekári jej pomôcť nedokázali. Skonštatovali už len smrť uškrtením.

Nešťastná rodina v jej telefóne objavila video, na ktorom vidno, ako sa prvý raz pokúšala škrtiť. „Obvykle sa výzva vykonáva v dvoch ľuďoch, keď jeden natáča a môže v prípade mdlôb zasiahnuť. Trinásťročné dievča však bolo zrejme samé. Podľa jedného z príbuzných už na svoj telefón nedosiahla,“ píše portál.

Podobné prípady

Zdrvená matka na sociálnej sieti vyzvala používateľov sociálnej siete a všetkých rodičov, aby si uvedomili, aký nebezpečný TikTok môže byť.

Nejde totiž o prvý prípad. V Anglicku chlapec upadol po takejto výzve do kómy a neskôr zomrel. V Berlíne zase dvaja chlapci škrtili dievča, ktoré sa chcelo zapojiť do výzvy. Záchranárom sa ju našťastie podarilo oživiť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM