TOS Zo zahraničia

Dieťa VYPADLO z balkóna na PIATOM poschodí! V akom stave sa nachádza? Matka je za mrežami

Len 2 a pol ročné dieťa vypadlo z balkóna. Na mieste zasahoval vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku Dieťa VYPADLO z balkóna na PIATOM poschodí! V akom stave sa nachádza? Matka je za mrežami
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom uplynulého týždňa došlo blízko slovenských hraníc k hrôzostrašnej nehode. V poľskom meste Bielsko-Biała vypadlo z balkóna na piatom poschodí paneláka 2 a pol ročné dieťa.

Informuje o tom tamojší portál Onet.pl s tým, že na miesto okamžite dorazili záchranné zložky a dieťa bolo transportované vrtuľníkom do detského zdravotného strediska v Katoviciach.

V akom je stave?

Aj aktuálne sa nachádza v tomto zariadení a ako v nedeľu informoval jeho hovorca Wojciech Gumułka, stav dieťaťa zostáva vážny, ale je stabilizovaný.

Ide o ďalší prípad, ktorý je dvihnutým prstom pre všetkých, že je potrebné zabezpečiť všetky okná a balkón v domácnostiach s malými deťmi na vyšších poschodiach.

Zatknutá matka

Ako informuje portál ďalej, matka dieťaťa skončila za mrežami. Prokurátor Jacek Boda z Okresnej prokuratúry v Bielsku pre Poľskú tlačovú agentúru uviedol, že 38-ročná matka chlapca má na krku dve obvinenia.

"Prvým je vystavenie priamemu nebezpečenstvu straty života alebo zdravia osoby, o ktorú je povinná starať sa a druhým spôsobenie ťažkého ublíženia na zdraví. Dieťa utrpelo veľmi ťažké zranenia následkom pádu z piateho poschodia,“ priblížil.

V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody od 3 mesiacov do 5 rokov. Okresný súd v Bielsku poslal na žiadosť prokuratúry 38-ročnú ženu na tri mesiace do vyšetrovacej väzby.

Vyšetrovatelia naďalej preverujú okolnosti prípadu.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM