Krimi

Diaľnicu zablokovala hromadná nehoda: Zrazilo sa takmer 40 áut!

Zo záberov hromadnej nehody pri Prahe mrazí. Autá do seba nekontrolovateľne narážali.

Ilustračný obrázok k článku Diaľnicu zablokovala hromadná nehoda: Zrazilo sa takmer 40 áut!
5
Galéria

Na diaľnici D5 v Českej republike došlo pri obci Žebrák v Stredočeskom kraji smerom na Prahu k hromadnej dopravnej nehode – zrazili sa desiatky áut. Jednou z príčin štvrtkovej hromadnej zrážky takmer 40 osobných a nákladných vozidiel na českej diaľnici D5 mohlo byť i počasie.

Nepriaznivé počasie

Ako povedal meteorológ Českej televízie Michal Žák, v momente nehody totiž miestom prechádzal pás veľmi silných snehových zrážok.

„V priebehu krátkej doby môže napadnúť niekoľko centimetrov snehu,“ uviedol. „Veľká intenzita sneženia znamená i výrazné a pomerne náhle zníženie viditeľnosti. Pri rýchlosti premávky na diaľniciach je to na hranici reakčnej schopnosti vodičov,“ doplnil. Nepriaznivé počasie považuje za jednu z príčin nehody i hovorkyňa českej polície Vlasta Suchánková.

„Určite veľký podiel na hromadnej dopravnej nehode malo i počasie, snehová búrka, ktorá sa prehnala cez Prahu a stredné Čechy,“ uviedla. Dodala ale, že mohlo ísť o súhru viacerých faktorov.

„Bude tam určite nejaké neprispôsobenie rýchlosti, nedodržanie bezpečnej vzdialenosti a podobne,“ doplnila s tým, že všetky príčiny objasnia policajní vyšetrovatelia.

Zo sveta

Uzavretá diaľnica

Podľa polície boli havarované vozidlá „rozosiate“ na 150– metrovom úseku diaľnice. Diaľnica bola počas dňa v smere na hlavné mesto Praha úplne neprejazdná, policajti dopravu odkláňali od zjazdu na Žebrák, Zdice. Pre pristávanie záchranárskeho vrtuľníka, ktorý odviezol zranených do nemocnice, zastavila polícia diaľnicu pred 12.30 h i v opačnom smere.

Hovorkyňa hasičov v Stredočeskom kraji Tereza Fliegerová vo vysielaní ČT24 spresnila, že sa zrazilo 22 osobných a 14 nákladných automobilov. Hasiči havarované vozidlá na mieste podľa jej slov kontrolovali, aby zabránili možnému vzniku požiaru a zasypávajú prevádzkové kvapaliny.

Miesto zásahu rozdelili na tri úseky. Hasiči povolali i evakuačný autobus, ktorý pre nezranených účastníkov nehody zaisťoval tepelný komfort. Dosiaľ bolo hlásených šesť zranených.

Hromadná nehoda 40 áut zablokovala diaľnicu D5 v smere na Prahu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM