TOS Magazín Lifestyle

Detský nápad so SLAMKOU sa stal hitom a vyvolal veľkú diskusiu: Ktorá možnosť je správna?

Malý génius? Otec zverejnil na sociálnej sieti nevinnú myšlienku svojej dcérky, ktorá trvala na tom, že slamku na džús chce použiť opačne, ako býva zvykom.

Ilustračný obrázok k článku Detský nápad so SLAMKOU sa stal hitom a vyvolal veľkú diskusiu: Ktorá možnosť je správna?
Zdroj: Twitter.com/Protik Islam-Jakobsson

Bez krabičkového džúsu so slamkou si to väčšina detí nevie predstaviť. A podľa všetkého ani dcérka jedného Švéda.

Tá trvala na vložení kratšieho konca ohybnej slamky do krabičky. Teda presne opačne, ako to robíte pravdepodobne aj vy a drvivá väčšina ľudí.

Nápad sa stal hitom

Otec, ktorý v dcérkinej spontánnej voľbe uvidel logický význam, sa následne rozhodol urobiť grafiku znázorňujúcu túto myšlienku a zdieľal to na sociálnej sieti Twitter. Vľavo je starý prístup a vpravo „inovatívny“ prístup jeho dcérky.

A treba povedať, že na prvý pohľad tento nápad rozhodne dáva zmysel.

Podľa obrázka je kratší koniec slamky pekne zahnutý do rohu, čo by mohlo uľahčiť dostať sa k posledným zvyškom nápoja. Príspevok ihneď zaujal a zaznamenal obrovský dosah.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Veľká diskusia

Zároveň ale tento príspevok vyvolal aj veľkú diskusiu. Ľudia sa po zverejnení grafiky nevedia zhodnúť, ktorá možnosť je správna.

Niektorí rovno predpovedajú malému dievčatku veľkú vedeckú kariéru. „Vynálezca slamky musel niekde vyroniť slzu. Konečne to niekto pochopil správne!“ chváli jeden z komentujúcich.

A čo zástancovia pôvodného prístupu? Podľa nich dlhší koniec slamky má ostré zakončenie, je preto určený na prepichnutie a tým pádom patrí do krabičky.

Zároveň ryhovaný ohyb má zabezpečiť, aby celá slamka neskĺzla tak ľahko do krabičky. Napokon, niektorí pripojili manuál, ktorý potvrdzuje pôvodný prístup.

V rámci komentárov nechýbajú ani videa s testami, ktoré ukazujú najmä to, že slamka by v prípade inovatívneho prístupu skutočne skĺzla do krabičky.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM