Aktualizované ELA Krimi

DESIATKY chatrčí v plameňoch! Neďaleko Košíc vidieť dym na kilometre, VIDEO

Neďaleko Košíc v obci Čaňa začali v utorok 30. apríla popoludní horieť chatrče a zberný dvor.

Ilustračný obrázok k článku DESIATKY chatrčí v plameňoch! Neďaleko Košíc vidieť dym na kilometre, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/D. Dadena

Podľa informácií Plus JEDEN DEŇ plamene zasiahli asi štyridsať jednoduchých stavieb. Na mieste zasahovalo viacero hasičských zložiek vrátane dobrovoľných obecných hasičov. Zranené osoby podľa prvotných informácií hlásené nie sú.

Požiar začal krátko po 15.00 hod. Oheň sa pravdepodobne šíril z miestnej osady na chatrče a neskôr aj na zberný dvor. Hustý čierny dym je vidno už z Košíc.

Aktualizované 22:00 Požiar je už lokalizovaný. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. Žiadne zranenia neevidujú.

Požiar sa podľa jeho slov šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli materiály na báze plastov. „Momentálne prebieha dohášanie masy materiálu v zbernom dvore,“ uviedol.

Počas terajšieho zásahu nezaznamenali žiadne zranené či usmrtené osoby. „Jednoduché obydlia sú uhasené a skontrolované termokamerou s negatívnym výsledkom,“ spresnil.

Príčina požiaru je v štádiu šetrenia. Na mieste zasahuje 12 príslušníkov HaZZ, na mieste vypomáhali aj členovia dobrovoľných hasičských zborov.

Momentálne Čaňa požiar 🔥🔥🔥

Posted by Dada Dadena on Tuesday, April 30, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM