Zo zahraničia

Deduško sa musel vrátiť do práce, nemal na nájom: Študenti mu vyzbierali štvrť MILIÓNA

Životom ťažko skúšaný 80-ročný muž sa musel vrátiť do práce. Výrazne mu totiž stúplo nájomné a dôchodok mu už nestačil.

Ilustračný obrázok k článku Deduško sa musel vrátiť do práce, nemal na nájom: Študenti mu vyzbierali štvrť MILIÓNA
Zdroj: GoFundMe

80-ročný školník z Texasu si užíval dôchodok, keď jedného dňa zistil, že mu zvýšili sumu, ktorú musí platiť za nájom, o 400 dolárov mesačne.

Nakoľko by zo svojho dôchodku už nedokázal vyžiť, pán James, ako starému školníkovi hovoria študenti, sa musel opäť zamestnať.

Príbeh, ktorý dobyl svet

Keď to zistili študenti, neváhali ani sekundu a rozhodli sa pomôcť. Jeden zo žiakov na TikTok nahral video, na ktorom staručký školník upratuje chodby a prostredníctvom portálu GoFundMe založili verejnú zbierku.

Za prvých 12 hodín sa podarilo vyzbierať cieľovú sumu, ktorá bola stanovená na 10-tisíc dolárov.

Video na sociálnej sieti TikTok sa však doslova zo dňa na deň stalo virálnym a peniaze v zbierke pribúdali raketovou rýchlosťou. Už o dva dni od začiatku kampane svietila na účte suma 28-tisíc dolárov.

Prečítajte si tiež

Vyzbierali obrovskú sumu

Usilovného školníka po tomto úspechu začali oslovovať popredné americké médiá. Skromný muž však žiadosti o rozhovor odmietal. Síce si vážil, čo pre neho študenti urobili, no necítil sa byť hviezdou, ktorá by si zaslúžila byť vo svetle reflektorov.

Napokon sa podarilo niečo neuveriteľné. Staručkému školníkovi sa na dôchodok podarilo vyzbierať vyše 270-tisíc amerických dolárov, čo v čase písania článku predstavovalo približne štvrť milióna eur.

”Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a pomohli pánovi Jamesovi užiť si dôchodok. Všetci ste ukázali, čo sa môže stať, keď sa ľudia spoja, aby pomohli iným,” napísali študenti, ktorí zorganizovali verejnú zbierku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM