Krimi

Ďalšia OKLAMANÁ Slovenka: Žena naletela "vojakovi", takmer prišla o úspory

Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o "americkom vojakovi na misii" bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia OKLAMANÁ Slovenka: Žena naletela "vojakovi", takmer prišla o úspory
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Viac ako 16 000 eur chcela poslať 62-ročná žena z okresu Levice údajnému americkému vojakovi. Zabránili tomu pracovníci banky. Prípadom sa zaoberá polícia, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Písali si mesiac

Žena si vo svojej mailovej pošte našla správu od muža, ktorý sa predstavil ako vojak americkej armády, pôsobiaci ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia trvala približne mesiac na dennej báze.

Vzťah vrcholil v uplynulých dňoch, keď údajný vojak poprosil ženu o finančnú pôžičku, ktorá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ňou na Slovensko pricestoval.

Legenda o vojakovi

Žena dostala číslo účtu a išla do banky zrealizovať prevod. Pracovníčka za bankovou prepážkou však upozornila kolegov, ktorí sa takýmito podvodmi zaoberajú. Tí zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze nepreviedli a privolali políciu.

Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, spáchanom v štádiu pokusu.

Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o „americkom vojakovi na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Ženy, ktoré sa nechali oklamať, prišli o nemalé sumy peňazí.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM