TOS Lifestyle

Cibuľové šupky NEVYHADZUJTE, ukrývajú veľký potenciál: Pozrite, ako ich môžete využiť

Šupky z cibule väčšinou končia v koši. Málokto totiž vie, aký potenciál v sebe ukrývajú. Môžu pomôcť posilniť imunitu, ale aj vyhubiť škodcov.

Ilustračný obrázok k článku Cibuľové šupky NEVYHADZUJTE, ukrývajú veľký potenciál: Pozrite, ako ich môžete využiť
Zdroj: Pixabay.com

Cibuľa predstavuje jednu zo základných ingrediencií vo väčšine slovenských domácností. Šupky z nej, ktoré končia poväčšine v odpadkovom koši, by sa dali rátať na kilá, aj keď sú také ľahké.

Užitočné pritom môžu byť nielen vo veľkonočnom období na farbenie vajíčok, ako hnojivo či na hubenie škodcov. Môžete si z nich pripraviť aj nápoj s viacerými zdravotnými benefitmi.

Kvercetín

Cibuľové šupky obsahujú množstvo cenných minerálov ako vápnik, horčík, železo, draslík, chróm, selén a vlákninu. Ale to nie je všetko.

Ako informuje server Onet.pl, azda najcennejší je kvercetín. Ide o rastlinnú zlúčeninu so silnými antioxidačnými vlastnosťami, ktorá sa často nachádza v drahých doplnkoch stravy.

Podporuje imunitný systém, pomáha rýchlejšie prekonávať infekcie a podporuje tiež fungovanie kardiovaskulárneho systému.

Recept

Ako pripraviť nápoj alebo skôr nálev z cibuľových šupiek? Je to veľmi jednoduché, hŕstku takýchto šupiek stačí zaliať litrom vriacej vody a nechať luhovať zakryté asi 15 minút.

Po precedení je nálev pripravený na pitie. Ak je chuť príliš intenzívna, môžete ju mierne osladiť medom. Pravidelné pitie dvoch až troch pohárikov denne môže pomôcť zlepšiť stav organizmu a zvýšiť imunitu bez míňania peňazí za drahé doplnky.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM