Tana Mrazikova Rôzne

Chudnutie podľa Luny

Dá sa chudnúť pomocou astrológie? Áno a nemusíme byť ani astrológ, aby sme zhodili nejaké to kilečko bez drastických diét a úmorných cvičení.

Mnohí sme si dali k Novému roku predsavzatia typu schudnem, prestanem fajčiť, nebudem viac piť . Je dosť namáhavé robiť zásadné zmeny v „zime“, keď všetko spí a aj naše telo je tak trošku prispaté. Na začiatku roka, po sviatkoch plných kulinárských hojností, keď sa naše telo spamätáva z tohto „šoku“ a ešte mu nastolíme ďalší: „Idem chudnúť!“

Ak sa nám to na začiatku roka nepodarilo, nezúfajme, teraz nastal ten ideálny čas, čas po Splne. Je to obdobie vhodné na začiatok niečoho, čo má tak ako Luna ubudnúť. /Luna po splne začína ubúdať./ Takže je nám naklonený aj vesmír. Tak: „Hurá, do toho!“ Stačí sa večer pozrieť na oblohu a riadiť sa podľa toho, čo na nej vidíme, respektíve nevidíme. Samozrejme ak nie je úplne zamračené. Ak na oblohe vidíme žiarivý kotúč, znamená to, že je spln /najbližší spln nastane 30. 1. o 11.55/, ale jeho vplyv začne už o deň skôr. Tento úkaz trvá približne 3 dni. V tomto období je ideálne držať pôst, ale hovorili sme si, že nič drastické. Takže pijeme ovocné a zeleninové šťavy, vyhýbame sa soli, jeme ľahšie stráviteľné jedlá, pretože telo ľahšie prijíma živiny, ale aj to, čo nám veľmi neprospieva, teda je veľmi pravdepodobné, že ak zjeme obvyklú dávku, priberieme.

Ďalším prírodným úkazom je, že žiarivý kotúč nám začne z jednej strany ubúdať postupne až do písmena C. Hovoríme tomu, že Luna ubúda, alebo pre ľahšie zapamätanie cúva /od C/. Trvá asi 12 – 13 dní. Ideálne obdobie na redukciu váhy, začiatok diéty, detoxikáciu organizmu. Čím je Luna menšia, tým je účinok silnejší. Cúvajúca Luna podporuje prečisťovanie celého organizmu. Vhodný je žihľavový čaj. Všetko, čo zjeme, ľahšie a rýchlejšie strávime. Menej nám chutí jesť, takže nejaké to kilo za toto obdobie bez väčšej námahy zhodíme. Aj cvičenie v tomto období je menej namáhavé a ďalšie kilečko je preč.

Ak za jasnej noci na oblohe nič nevidieť, znamená to, že je Nov /14.2/. Trvá približne 3 dni, teda od rána 13-teho do rána 15-teho februára. Proces očisty organizmu vrcholí. Telo ľahšie znáša abstinenčné príznaky, ideálne obdobie prestať fajčiť, piť kávu a alkohol, prestať sa prejedať, jesť sladkosti.

A nakoniec na oblohe nám začne pribúdať Luna do písmena D, alebo tiež pre ľahšie zapamätanie – dorastať. Toto obdobie trvá približne 12 – 13 dní. Tak isto ako Luna dorastá, tak aj naše telo „dorastá“ – priberá. Všetko, čo zjeme, sa ukladá a „priberáme aj z vody“. Nechce sa nám hýbať a už vôbec nie cvičiť. Takže pozor, vyhýbame sa sladkostiam, tukom a ťažko stráviteľným jedlám, aby sme naspäť nepribrali, čo sme za posledné dva týždne schudli.

Držím palce. Alenka

A ak ste to nestihli, nasledujúci spln bude 28. 2. o 17:39.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM