Správy Zo Slovenska

Chcete sa okúpať v prírode? Hygienici vyhlásili TRI nové lokality s vyhovujúcou vodou

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny bude monitorovaných viac ako 80 prírodných vodných plôch.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa okúpať v prírode? Hygienici vyhlásili TRI nové lokality s vyhovujúcou vodou
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

K 21. júnu bola povolená prevádzka siedmich prírodných kúpalísk a v príprave na prevádzku sú ďalšie. Povolenie dostalo aj zatiaľ 358 bazénov.

V správe o pripravenosti prírodných vodných plôch a umelých kúpalísk na kúpaciu sezónu 2024 o tom informovali z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

„Kontrolu kvality vody budú počas kúpacej sezóny na sezónnych umelých kúpaliskách a prírodných kúpaliskách zabezpečovať prevádzkovatelia, miestne príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) budú vykonávať štátny zdravotný dozor,“ uviedli.

Na najviac využívaných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou budú podľa nich zabezpečovať kontrolu kvality vody miestne príslušné RÚVZ v pravidelných dvojtýždňových intervaloch.

Ako priblížili, v tomto roku boli vyhlásené tri nové lokality za vody určené na kúpanie, a to Palcmanská Maša, Klinger a Belianske jazero.

Podotkli, že Slovensko má 35 takýchto lokalít. Vody určené na kúpanie sa podľa ÚVZ považujú za najvýznamnejšie prírodné vodné plochy na Slovensku s najvyššou návštevnosťou a dlhodobo vyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie.

Ilustračné foto

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM