Rastislav Búgel Zo zahraničia

Chceli utiecť, nestihli to: Rodinu s DEŤMI zastihla povodeň! Na ZÁCHRANU čakali na streche auta

Povodeň môže prísť veľmi rýchlo. Presvedčil sa o tom aj Tomáš s rodinou, ktorých museli zo strechy auta zachrániť hasiči na člne.

Ilustračný obrázok k článku Chceli utiecť, nestihli to: Rodinu s DEŤMI zastihla povodeň! Na ZÁCHRANU čakali na streche auta
6
Galéria

Situácia s počasím je mimoriadne vážna v susednom Česku. Voda zaplavuje viaceré obce a mestá. Voda stúpa rýchlo a často má človek len chvíľu na správnu reakciu.

Vo Facebookovej skupine Povodně v ČR 2024 – aktuální situace, pomoc a rady sa o svoj dramatický zážitok podelil aj Tomáš.

Voda rýchlo stúpala

„S priateľkou máme dve deti (4 a 1) a psa nemeckého ovčiaka. Dnes o šiestej ráno sme sa zbalili a chceli odísť, len so škatuľou oblečenia, pretože v priebehu pol hodiny stúpla voda o pol metra,“ začal svoje rozprávanie z mesta Orlová.

Na záchranu čakali na streche auta

Opisuje, že s autami nestihli odísť. Obe zatopila voda. „Prešli sme len kúsok a museli sme vyliezť na strechu auta a čakali na hasičov, ktorí nás následne odviezli člnom,“ dodáva Tomáš.

Keď odchádzali, ich autu už z vody trčala len strecha a v byte mali pol metra vody, vonku približne meter.

„Ďakujeme veľmi hasičom, že nás doslova zachránili. Bolo to neopísateľné, ako z filmu. Ľuďom, ktorým by mohlo hroziť nebezpečenstvo vody – zbaľte si potrebné veci a už pokojne dopredu choďte tam, kde to bude bezpečné. Inak to nestihnete, ako my. Neviem, čo budeme robiť, všetky veci, celý dom a autá v pr_eli,“ dodal Tomáš.

Situácia je vážna

Na mimoriadnu situáciu upozorňuje aj samotné mesto Orlová. Obyvateľov vyzvalo, aby sa nesnažili prejsť cez uzatvorené ulice. „Autá, ktoré uviaznu na zatopených cestách, musia vyslobodiť hasiči, ktorí potom chýbajú pri iných zásahoch,“ dodala radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

S rodinou a deťmi čakali na záchranu na streche auta
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM