Rastislav Búgel Zo zahraničia

Chceli by ste zarobiť 500 eur DENNE? Benátky hľadajú nových gondolierov

Benátky navštívi každý rok 30 miliónov turistov. A to je skvelá príležitosť, ako získať peniaze od turistov.

Ilustračný obrázok k článku Chceli by ste zarobiť 500 eur DENNE? Benátky hľadajú nových gondolierov
Zdroj: Pexels.com

Benátky hľadajú nových gondolierov, ktorí by sa pridali k stáročnej tradícii. Ako upozorňuje Independent, nie je to také jednoduché a nie každý uchádzač uspeje.

Pripravte si stovky eur

Radnica pre záujemcov pripravila predvýberové hodnotenie, počas ktorého musí záujemca ukázať svoje zručnosti na vode. Ak v tejto skúške zabodujete, pozvú vás na komplexný kurz, ktorý pozostáva zo štúdia histórie, umenia a kultúry Benátok. Ide o 30 hodín výučby, za ktoré budúci gondolier zaplatí 400 eur.

Na rad potom, opäť za 400 eur, prichádza 10-hodinový kurz praktických zručností, počas ktorého pod dohľadom skúseného gondoliera absolvujete výuku umenia pohybu elegantného člna za použitia jediného vesla.

Ak toto všetko absolvujete, čaká vás lekárska previerka a záverečná skúška. Po jej zvládnutí získate licenciu gondoliera.

Kráľovské zárobky

Keďže Benátky ročne navštívi odhadom až 30 miliónov turistov, služby gondolierov, ktorých je aktuálne len 433, sú veľmi žiadané. Podľa portálu si gondolier môže zarobiť vyše 500 eur za deň a ich zárobky prekračujú 150-tisíc eur.

Len pre zaujímavosť dodajme, 30-minútová jazda gondolou stojí do 19.00 hodiny 90 eur, po tomto čase stúpa cena na 110 eur.

A aké sú ďalšie podmienky? Byť občanom Európskej únie a stihnúť sa prihlásiť na TOMTO webe do 27. augusta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM