han Hokej

Veterán Chára zhodil rukavice: Ruského mladíka ZMLÁTIL do krvi! VIDEO a FOTO

Slovenský legendárny hokejista Zdeno Chára má 44 rokov, ale to mu nebráni, aby sa v NHL mohol pobiť. Rozdal si to s ruským mladíkom Jakovom Treninom.

Ilustračný obrázok k článku Veterán Chára zhodil rukavice: Ruského mladíka ZMLÁTIL do krvi! VIDEO a FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP , Youtube.com/SPORTSNET

Chára strávil na ľade 17:27 min. a na konto si pripísal mínusový bod. Za zhodenie rukavíc si v prvej tretine vyslúžil päťminútový trest. Ďalšie dve minúty dostal za nešportové správanie.

Zdroj: YouTube.com

Pomstil sa

Chára pomstil tvrdý bodyček Trenina na obrancu Sebastiana Aha. Počas bitky sa mu podarilo natiahnuť dres na hlavu súpera, ktorého potom zasypal údermi. Ruský útočník odchádzal z ľadu so zakrvavenou tvárou. V šatni mu ranu zašili, vrátil sa do hry a v 53. min. dokonca strelil vyrovnávajúci gól Predators na 3:3.

Najvyšší muž NHL sa pobil s Treninom už druhýkrát v kariére, obaja zhodili rukavice aj v januári 2020, keď Chára ešte obliekal dres Bostonu.

Má odvahu

Odvahu pustiť sa do obrovitého slovenského beka ocenil Treninov spoluhráč Colton Sissons: „Myslím si, že to hovorí veľa o jeho tvrdosti. Veľmi pôsobivé od mladého hráča, že sa postavil zoči-voči Chárovi a vydržal s ním zápasiť.“ Trenin sa stal iba dvanástym hráčom v histórii NHL, ktorý sa s „Big Z“ pobil dvakrát.

„Bol som z neho skutočne nadšený. Uštedrí tvrdý hit, pobije sa s Chárom, vie si zastať svoje miesto. Bola to pre oboch chlapíkov neuveriteľná bitka. Musím vyzdvihnúť tvrdosť, ktorou disponuje ten chalan. Išiel z ľadu dolu, zašili mu ranu siedmimi stehmi, vrátil sa, hral skvele, opäť predvádzal svoju hru a napokon dal aj vyrovnávajúci gól. To ukazuje o jeho mentálnej odolnosti, statočnosti. Pre organizáciu je výborné, že má vo svojom strede hráča s takou mentálnou a fyzickou tvrdosťou,“ povedal o Treninovi kouč „predátorov“ John Hynes.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM