Rastislav Búgel Zo Slovenska

Chalupársky boom na Slovensku sa SKONČIL! Ceny začínajú výraznejšie KLESAŤ

Slováci sa vo veľkom začali zbavovať chalúp. Ťažiť z toho môžu ľudia, ktorí práve hľadajú vysnívané miesto na relax.

Ilustračný obrázok k článku Chalupársky boom na Slovensku sa SKONČIL! Ceny začínajú výraznejšie KLESAŤ
Zdroj: Unsplash.com

Ošiaľ s chalupami je na Slovensku minulosťou. Slováci sa tohto typu rekreačných nehnuteľností začali zbavovať. Ako informoval portál tvnoviny.sk, svedčia o tom aj ponuky na predaj, ktoré zaplavili realitné kancelárie.

Pokles záujmu po pandémii

Záujem o chalupy medzi Slovákmi vzrástol hlavne počas nedávnej pandémie. Rôzne obmedzenia a zákazy vychádzania tisíce ľudí prinútili, aby hľadali riešenia ako zrelaxovať. Vlastná chalupa tak bola jednou z vítaných možností. Zvýšený dopyt znamenal, že ceny chalúp extrémne vyskočili.

Covid je preč a spolu s ním aj záujem chalupárov. Klesajú tak aj ceny.

„Po niekoľkých rokoch sme si uvedomili, že nie sme chatári v pravom zmysle slova, vyžaduje si to investície, čas, energiu a jednoducho sme tam prestali chodiť a predávame ju,“ priznala pre server Veronika, ktorá sa aktuálne zbavuje chaty pri priehrade Ružín na východe Slovenska.

Ceny postupne klesajú

Tento trend potvrdzujú aj pracovníci realitných kancelárií. V ich ponukách sa objavuje čoraz viac rekreačných nehnuteľností. Podľa tvnoviny.sk dokonca v niektorých oblastiach evidujú trojnásobné množstvo ponúk oproti predošlým rokom.

Čím viac chát a chalúp je na predaj, tým je aj ich cena čoraz nižšia. Podľa realitných maklérov nastala prvá vlna zlacňovania. V niektorých oblastiach už cely klesli o 10 až 15 percent.

Pri zvažovaní jednotlivých ponúk však treba byť obozretný. Ak sa vám zdá cena privysoká, možno by ešte bolo dobré počkať. „Niektorí predávajúci ceny držia hore a snažia sa zarobiť, keďže počas COVID-u chaty a chalupy výrazne zdraželi, no majú potom problém s predajom,“ píše portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM