Ľubomír Hudačko Rôzne

Cez víkend nás čaká EXTRÉM za extrémom: Horúčavy môžu vystriedať SILNÉ búrky

Pripraviť sa treba na extrémne vysoké teploty, ale aj potenciálne silné búrky.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend nás čaká EXTRÉM za extrémom: Horúčavy môžu vystriedať SILNÉ búrky
Zdroj: TASR/AP

Naše územie čaká pekelne horúci víkend, ktorý ukončí až nedeľňajší večer pomerne intenzívnymi búrkami. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

„Po troch búrlivých dňoch, ktoré na naše územie prinášali množstvo búrok a zrážok nás počas dnešného dňa čaká upokojenie situácie. Počasie bude slnečné, teplé a prehánky, či búrky hrozia len výnimočne. Všetko sa to zmení v nedeľu večer. To začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, na ktorom sa bude vytvárať vlna pomerne intenzívnych búrok,“ píše server.

Teploty by na strednom a východnom Slovensku mal byť ešte zväčša pod hranicou +30 °C, no nad tropickú hranicu sa už dostanú teploty vo Východoslovenskej a v Podunajskej nížine.

Ešte teplejšia nedeľa

Po väčšinu dňa sa na našom území očakáva prevažne pokojné, slnečné počasie, no popoludní sa v oblasti východu môže vytvárať kopovitá oblačnosť a ojedinele hrozia prehánky, či búrky.

„Ešte teplejšia bude na našom území nedeľa. Teploty sa už na mnohých miestach nášho územia dostanú nad tropickú hranicu +30 °C. V Podunajskej nížine budú teploty atakovať hodnoty až do +35 °C,“ vysvetľujú ďalej z iMeteo.sk.

Horúce počasie na našom území skončí v nedeľu.

Extrémy v počasí

Počasie začne ovplyvňovať studený front od západu, ktorý podvečer prinesie prvé búrky. Búrky, ktoré nás v nedeľu večer a v noci na pondelok čakajú budú aj intenzívne. Sprevádzané totiž budú silným nárazovým vetrom a prívalovými zrážkami.

„Tento víkend tak prinesie ďalšie extrémy v počasí a to najskôr vysoké teploty, po ktorých bude nasledovať mnoho búrok,“ doplnil server.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM