Zo zahraničia

Českom otriasla smrť dieťaťa: Z pohotovosti ho s horúčkou poslali domov, do rána zomrelo!

Dieťa malo mať podľa českých médií viac ako týždeň nádchu, kašeľ a k tomu sa pridala vysoká teplota. Riaditeľ nemocnice o prípade doteraz nevedel.

Ilustračný obrázok k článku Českom otriasla smrť dieťaťa: Z pohotovosti ho s horúčkou poslali domov, do rána zomrelo!
Zdroj: Facebook.com/Policie České republiky

Kriminalisti preverujú okolnosti smrti trojmesačného chlapca v Českej republike. Informuje o tom portál idnes.cz.

„Zomrel po tom, čo ho poslali z pohotovosti v Domažlickej nemocnici domov s tým, že ide o prechladnutie. Dieťa potom doma prestalo dýchať a privolanej záchrannej službe sa ho už nepodarilo zachrániť,“ píše spomínaný portál.

Rodičia išli s chorým chlapcom na pohotovosť do Domažlickej nemocnice v pondelok večer. Podľa portálu idnes.cz malo dieťa viac ako týždeň nádchu a kašeľ a k tomu sa pridala vysoká teplota.

Čo odporučil lekár

Ešte než vyrazili, aplikovali mu rodičia čapík na zníženie teploty. Na pohotovosti mu namerali teplotu vyše 39 stupňov Celzia.

„Ošetrujúci lekár rodičom odporučil, aby bolo dieťa v teple, aby s ním nechodili von a na zníženie teploty používali lieky vo forme čapíkov a kvapky do nosa,“ priblížili ďalej z idnes.cz.

Riaditeľ nemocnice Petr Hubáček pre portál novinky.cz povedal, že o prípade doteraz nevedel. „Nikto nás nekontaktoval, ani polícia. Zisťujeme všetky informácie,“ reagoval riaditeľ.

Príčina nie je jasná

Dieťa na druhý deň ráno prestalo dýchať. „Po našom príchode už bolo dieťa v bezvedomí. Aj napriek snahe sa u neho nepodarilo obnoviť životné funkcie a lekár konštatoval smrť,“ uviedla hovorkyňa krajskej záchrannej služby Mária Svobodová.

„Príčina smrti zatiaľ nie je jasná. Čakáme na výsledok súdnej pitvy,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM