Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Čech pokoril SVETOVÝ REKORD: V planku vydržal neuveriteľných deväť hodín! VIDEO

Svetový rekord poputoval do susedného Česka. Päťdesiatnik vydržal vo fyzicky náročnej polohe dlhé hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Čech pokoril SVETOVÝ REKORD: V planku vydržal neuveriteľných deväť hodín! VIDEO
Zdroj: Guinnes World Records

Cvik zvaný plank alebo aj „doska“ je založený na udržaní stabilnej pozície počas niekoľkých sekúnd až minút. Hoci to vyzerá na pohľad jednoducho, držať celé telo napnuté len na predlaktiach dá poriadne zabrať.

Zdatní športovci dokážu v polohe stráviť aj niekoľko minút, no na Čecha Josefa Šálka nemajú. Ten pokoril svetový rekord a v planku vydržal neuveriteľných 9 hodín a 38 minút a zapísal sa tak do Guinnesovej knihy rekordov.

Len o pár minút tak prekonal Austrálčana Daniela Scaliho, ktorý držal rekord doposiaľ. V planku zostal 9 hodín a 30 minút. Josef sa živí ako motivačný lektor a kouč osobného rozvoja. A bezpochyby je aj v skvelej fyzickej forme. Nebolo však tomu tak vždy. So zdravým životným štýlom a cvičením začal až keď ho zradilo zdravie. Predtým trpel nadváhou a holdoval alkoholu a cigaretám.

„Nastal moment, ktorý mi zmenil život a priviedol ma na novú cestu. Chcem preto ukázať celému svetu, že bez ohľadu na vek sa dajú urobiť zmeny k lepšiemu. Choďte do toho a budete šťastnejší, vitálnejší a zdravší,“ vysvetlil svoju životnú filozofiu rekordér.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM