han Politika

Čaputová na návšteve u dánskeho princa: ZAŽIARILA v červených šatách! FOTO

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová navštívila Dánsko, kde sa stretla aj s korunným princom Frederikom VIII.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová na návšteve u dánskeho princa: ZAŽIARILA v červených šatách! FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská hlava štátu si na stretnutie v Paláci Frederika VIII. v Kodani prichystala šaty v pestrej farbe. Už z fotografií je badať, že spravila dobre, pretože nielen v paláci, ale aj na summite bola neprehliadnuteľná.

Mala radosť

„Som veľmi rada, že som sa mohla osobne stretnúť s dánskym korunným princom Frederikom. Rozhovor s ním bol veľmi priateľský a uvoľnený. Princ počas neho prijal moje pozvanie na návštevu Slovenska a prísť by mal aj s dánskou biznis delegáciou,“ uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

Potom v rámci návštevy Dánska vystúpila s prejavom na konferencii Copenhagen Democracy Summit. S delegáciou navštívila aj sídlo agentúry State of Green, Európsku environmentálnu agentúru a tiež dánsky Štátny sérologický ústav. V utorok sa stretne s predsedníčkou dánskej vlády Mette Frederiksenovou.

Dánske kráľovstvo naposledy zo slovenských prezidentov navštívil pred necelými deviatimi rokmi Ivan Gašparovič.

Udalosti na Slovensku

Dánsko je pre Slovensko inšpiráciou vo zvyšovaní energetickej efektivity budov aj podielom využívania obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

„Som rada, že na tejto pracovnej ceste je súčasťou delegácie aj náš minister dopravy a výstavby a zástupcovia expertných organizácií na tému obnovy budov. Práve do obnovy budov bude z nášho Plánu obnovy smerovať viac ako miliarda eur s cieľom ušetriť energiu a znižovať emisie. Dáni majú v tejto oblasti už za sebou solídne výsledky,“ dodala prezidentka.

„Prehlbovať vzájomnú spoluprácu a čerpať aj z dánskych skúseností bude veľmi dôležité na to, aby prostriedky, ktoré na Slovensku preinvestujeme, boli využité naozaj efektívne,“ uzavrela Čaputová, ktorá aj voľbou šiat prispela k tomu, aby sa Slovensko vo svete zviditeľnilo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Som veľmi rada, že som sa dnes mohla osobne stretnúť s dánskym korunným princom Frederikom. Rozhovor s ním bol veľmi...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, May 10, 2021
Prezidentka Čaputová na návšteve Dánska
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM