han Politika

Čaputová mala v Dubaji prejav o ekológii, ALE: Celý svet OČARILA výzorom! FOTO

Prezidentka Zuzana Čaputová upozornila na národnom dni Slovenska na EXPO Dubaj 2020 na moderné inovácie mobility vystavené v slovenskom pavilóne.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová mala v Dubaji prejav o ekológii, ALE: Celý svet OČARILA výzorom! FOTO
22
Galéria

Zároveň vyzvala globálnu komunitu, aby spolupracovala na prechode k ekologickejšej ekonomike. Vo štvrtok o tom informoval mediálny tím EXPO Dubaj na oficiálnej stránke výstavy.

Vzájomná spolupráca štátov podľa Čaputovej dokáže prekonať globálne výzvy, akými sú pandémia a jej sociálne a ekonomické dosahy, alebo klimatická kríza.

Expo v Dubaji

Prezidentka vyzvala na návštevu slovenského pavilónu, ktorý je umiestnený v časti výstavy venovanej mobilite. Návštevníci tu v súčasnosti môžu vidieť exponáty, ktoré dokumentujú pokroky krajiny v letectve, vesmíre aj unikátne vodíkové technológie.

Čaputová zdôraznila, že nejde o ozdobné alebo futuristické predmety, ale o časť projektov vyvinutých slovenskými podnikateľmi a inovátormi, aby pomohli formovať svetový prechod k ekologickejšej, klimaticky neutrálnej a spravodlivejšej ekonomike a spoločnostiam.

Aktivity pri príležitosti slovenského dňa na EXPE Dubaj zahŕňali vystúpenia folkloristov či futuristickú tanečnú šou skupiny Mirror Family. Súčasťou národného dňa je aj večerný program alebo obchodný brífing v Business Connect Centre.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Čaputová v slovenskom pavilóne na EXPO v Dubaji
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM