Zo Slovenska

Čaká nás poriadne MRAZIVÁ noc: Teploty môžu klesnúť až na mínus 15 stupňov!

Ak nemusíte, von radšej nechoďte. Na Slovensko počas noci udrie treskúca zima.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás poriadne MRAZIVÁ noc: Teploty môžu klesnúť až na mínus 15 stupňov!
63
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Na viacerých miestach Slovenska možno v noci očakávať veľmi nízke teploty. Na severnom a strednom Slovensku treba počítať tiež s víchricou na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahu prvého a druhého stupňa.

Poriadne prituhne

Silné mrazy by mali postihnúť Brezno, Revúcu, Rimavskú Sobotu, Rožňavu, Spišskú Novú Ves, Poprad a Liptovský Mikuláš. Teploty môžu dosiahnuť mínus 15 stupňov Celzia. Pre okresy platí výstraha prvého stupňa.

„Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblastiach zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ upozornili meteorológovia.

Prečítajte si tiež

Nebezpečný vietor

Výstrahy druhého stupňa pred vetrom na horách platia pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. SHMÚ očakáva, že vietor dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu (km/h), v priemere 90 až 105 km/h. Predpokladaná rýchlosť vetra je podľa neho nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Meteorológovia varujú aj pred snehovými jazykmi a závejmi na východnom Slovensku a v niektorých okresoch stredného a severného Slovenska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Kalamita na Slovensku
63
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM