han Zo Slovenska

NEUVERÍTE, ale z exministra zdravotníctva bude novinár: Krajčí tvrdí, že bol ODPOČÚVANÝ!

Bude z neho novinár! Táto správa aktuálne obletela Slovensko. Ide o Mareka Krajčího, ktorý bol ministrom zdravotníctva.

Ilustračný obrázok k článku NEUVERÍTE, ale z exministra zdravotníctva bude novinár: Krajčí tvrdí, že bol ODPOČÚVANÝ!
Zdroj: Facebook.com/Marek Krajčí

Rozhovor s niekdajším šéfom rezortu zdravotníctva priniesol portál www.standard.sk.

Krajčí a rozrozprával aj o viacerých zákulisných informáciách. Jednou z tém je aj odpočúvanie. „Moje karty boli odkryté krátko po tom, ako som sa stal ministrom zdravotníctva, pretože v mojej kancelárii našla moja asistentka dva týždne po nástupe do funkcie za spodnou zásuvkou odpočúvacie zariadenie,“ prezradil Krajčí.

„Volala kolegov a vedúcemu služobného úradu, čo má urobiť, pretože bolo už veľmi neskoro v noci. Rozhodli sa, že všetko nechajú tak, zamknú kanceláriu, a na druhý deň ráno zavolajú políciu. No na druhý deň, keď sme prišli do práce, zariadenie tam už nebolo,“ tvrdí.

Vošli mu do kancelárie?

Na margo predošlého vyjadrenia sa natíska otázka, či nie je náhodou kancelária ministra dobre strážená… „Obávam sa, že to len potvrdzuje fakt, že priamo na ministerstve sú ľudia, ktorí sú zapojení do informačných tokov nasmerovaných mimo ministerstva,“ reaguje Marek Krajčí, ktorý o tom povedal aj vtedajšiemu premiérovi Igorovi Matovičovi aj ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.

„Medializovať to chcel Igor Matovič, keď som mu to povedal, ale nakoniec to neurobil. Hneď sme zavolali Romanovi Mikulcovi, ten kontaktoval vyšetrovateľov, ktorí celú vec zaznamenali,“ podotkol.

A čo výsledok? „Čakali sme a čakáme stále, že sa to nejakým spôsobom vyšetrí, že sa dozviem, čo sa stalo a na čo sa prišlo. Ale do dnešného dňa žiadne závery z tohto incidentu nie sú známe. Roman Mikulec mi povedal, že vieš, vtedy tam bol ešte Lučanský. Aby som sa však vrátil k téme, spätne som rozmýšľal, čo sme v mojej kancelárii prvé dva týždne hovorili a musím povedať, že som tam s mojimi kľúčovými spolupracovníkmi hovoril o našich zámeroch asi všetko. Dotyční ľudia, čo nás odpočúvali, dostali kompletné noty a spoznali moje zámery,“ povedal bývalý minister.

Boj s oligarchami?

Krajčí sa v rozhovore viackrát zameriava na vplyv oligarchov v politike a hlavne v zdravotníctve. Dokonca uvádza enormný tlak na svoju osobu ako ministra. „Myslím si, že sa to oligarchom určite nepáčilo. S tým si spájam záujem o diskreditáciu mojej osoby. Dá sa to ľahko a jednoznačne vidieť aj na tom, čo vtedy písali jednotlivé médiá,“ vysvetľuje Krajčí.

„Boli nepriame vyhrážky, že môžem zle skončiť. Je to enormný tlak. Treba si uvedomiť, že 90 percent zdrojov, ktoré idú do zdravotníctva, skončia u súkromníkov, hovoríme teda o záujmoch niekedy obrovských hráčov, ktorí nechcú nič nechať na náhodu,“ vyhlásil.

Videá na internete

Iste si spomínate na video z kázne, kde sa pani prihovára za Mareka Krajčího. „Osoba ministra môže výrazným spôsobom pomôcť alebo, naopak, robiť problémy pri napĺňaní ich biznisu. Ja som tlak na moje odvolanie pocítil relatívne skoro, bolo to už v máji 2020, keď o mne začali kolovať na sociálnych sieťach veľmi zvláštne videá, ktoré ma zosmiešňovali prostredníctvom útokov na moju vieru, následne ma začal, samozrejme, rozoberať penťácky bulvár,“ pozastavil sa exminister aj pri tejto téme.

„V tom období som mal vysokú dôveryhodnosť, nad hranicou 60 percent, ktorú bolo potrebné oslabiť,“ pokračoval Krajčí.

Bude novinár

V samom závere rozhovoru niekdajší politik priznal, čo bude teraz robiť. Bude písať články práve pre Štandard. Na čo sa chce zamerať?

„Pokúsim sa písať možno trochu z kuchyne zdravotníckych tém, ktoré sa dejú, o ktorých sa neviete dočítať v našich médiách. Mám skúsenosť, že niekedy mi novinár položí konkrétnu otázku, ja mu odpíšem a keďže sa mu odpoveď nepáči, tak ju neuverejní. Teraz o tom budem písať pre Štandard a teším sa na to,“ vysvetlil.

A o čom bude písať? „Pozriem sa na to, ako Penta podniká v zdravotníctve,“ uzavrel.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM