Správy Zo Slovenska

Bude poriadok s OPILCAMI? Ministerstvo chce obnoviť PROTIALKOHOLICKÉ izby

Protialkoholické izby by sa mohli obnoviť. Rada vlády SR pre prevenciu kriminality na svojom štvrtkovom zasadnutí poverila Ministerstvo vnútra (MV) SR zorganizovaním úvodnej odbornej diskusie k téme.

Ilustračný obrázok k článku Bude poriadok s OPILCAMI? Ministerstvo chce obnoviť PROTIALKOHOLICKÉ izby
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. „Rada vlády prijala uznesenie, ktorým poverila rezort vnútra v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva, Policajným zborom, samosprávou a združením náčelníkov mestských a obecných polícií a ďalších odborníkov v danej oblasti zorganizovaním úvodnej odbornej diskusie k úlohe Vypracovanie návrhu mechanizmu na obnovu činnosti protialkoholických izieb a predloženie na Radu vlády SR pre prevenciu kriminality,“ priblížil rezort.

Úloha vyplýva zo Stratégie prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v SR do roku 2028.

Rada vlády vo štvrtok zároveň schválila svoj plán úloh na rok 2023 a vzala na vedomie informácie o dosiahnutých výsledkoch informačných kancelárií pre obete trestných činov, zámere Úradu vlády SR pripraviť návrh novej protikorupčnej politiky.

Oboznámila sa aj s materiálom Ministerstva spravodlivosti SR, ktorého obsahom sú analytické podklady pre žiadosť o zvýšenie počtu tabuľkových miest probačných a mediačných úradníkov, ako aj s návrhom Ministerstva zdravotníctva SR o plánovanom detenčnom zariadení.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM