Politika

Boris Kollár odcestoval do Uzbekistanu a Číny: KTO mu robí spoločnosť?

Kollár odcestoval na pracovnú cestu. Navštívi aj prvý mrakodrap Ázie, ktorý je najznámejším projektom architekta slovenského pôvodu Ladislava Hudeca.

Ilustračný obrázok k článku Boris Kollár odcestoval do Uzbekistanu a Číny: KTO mu robí spoločnosť?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) odcestoval v nedeľu popoludní na pracovnú cestu do Uzbekistanu a Číny, ktorá potrvá do piatka (21. 4.). V oboch krajinách sa stretne s tamojšími štátnymi predstaviteľmi.

V uzbeckom hlavnom meste Taškent má Kollár na programe stretnutie s podpredsedom vlády Uzbeckej republiky Džamšidom Chodžajevom, ako aj s predsedníčkou Senátu (hornej komory) Oliy Madžlis Uzbeckej republiky Tanzilou Narbajevou a s predsedom legislatívnej komory (dolnej komory) Oliy Madžlis Uzbeckej republiky Nurdindžonom Ismoilovom.

Ústrednou témou rokovania bude najmä prehĺbenie úrovne parlamentných vzťahov prostredníctvom vzájomnej spolupráce parlamentných skupín priateľstva.

Prečítajte si tiež

Pracovný program

V Pekingu sa šéf NR SR stretne s predsedom Všečínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov Leji Zhaom. Počas oficiálnych rozhovorov partneri prediskutujú úroveň vzájomných bilaterálnych vzťahov s možnosťou prehĺbenia spolupráce vo vybraných oblastiach, najmä v cestovnom ruchu, vede, technológiách a inováciách. Následne Kollára s delegáciou prijme čínsky viceprezident Ceng Čching-hong.

Kollár sa v čínskom hlavnom meste stretne aj s hlavnými predstaviteľmi železničnej spoločnosti China Railway International Group a navštívi sídlo medzinárodnej technologickej firmy Leyard Group.

Kto mu robí spoločnosť?

Následne sa presunie do Šanghaja, kde okrem iných stretnutí navštívi aj najznámejší projekt architekta slovenského pôvodu Ladislava Hudeca. Ide o prvý mrakodrap Ázie s názvom Park hotel.

Súčasťou delegácie Kollára sú aj podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina), predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry (Smer-SD) a ďalší poslanci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM