Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

BOOM lacných reťazcov? Slovensko sa môže dočkať príchodu ďalšej známej značky

Slováci už veselo nakupujú v Actione, pribudnúť by mohla aj poľská Biedronka. Špekuluje sa aj o ďalšom zvučnom mene.

Ilustračný obrázok k článku BOOM lacných reťazcov? Slovensko sa môže dočkať príchodu ďalšej známej značky
Zdroj: pixabay.com

V čase inflácie a ekonomickej neistoty sa reťazce s výrazne lacným tovarom tešia veľkej obľube. A neboja sa expandovať.

Zaostrené na slovenský trh

Len nedávno sa Slováci dočkali otvorenia pobočiek Action. Do ultralacného obchodu, kde zoženiete tovar aj pod euro, chodili doposiaľ do Rakúska najmä Bratislavčania.

O niekoľko týždňov na to prišla správa, že po Slovensku pokukuje ďalšia značka. Ide o poľský maloobchodný reťazec Biedronka. V týchto obchodoch kúpite najmä potraviny a u nás by mohla byť konkurenciou populárnemu Lidlu. Na plány „Lienky“ ako prvý upozornil Denník N. Hoci ešte nič nie je isté, spoločnosť potvrdila, že uvažuje nad vstupom buď na slovenský alebo na rumunský trh.

Ďalší hráč?

Najnovšie sa skloňuje meno ďalšej značky, ktorá by u nás mohla postaviť pobočky. Reč je o rakúskom reťazci Hofer, ktorý patrí pod spoločnosť ALDI SOUTH. Hoci samotná firma to zatiaľ nepotvrdila, je známe, že nad vstupom na náš trh uvažovala už aj v minulosti.

„Čo sa týka vstupu na nové trhy, veľmi pozorne sledujeme aktuálny vývoj a pravidelne analyzujeme a vyhodnocujeme prípadné možnosti expanzie. Žiadame o pochopenie, že konkrétne rozhodnutia spoločnosti nekomentujeme,“ uviedla pre portál tvnoviny.sk hovorkyňa spoločnosti Cathleen Völkel.

Hofer chcel u nás otvárať predajne vo viacerých mestách už pred niekoľkými rokmi. No práve, keď začal projekt naberať reálne kontúry, expanziu stopla ekonomická kríza.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Začítajte sa do ďalších zaujímavých tém:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM