Barbara Dallosová Správy Politika

Remišová NEUNIESLA prehru s Blahom a viní z toho Markízu: TVRDÁ odpoveď z televízie!

Veronike Remišovej sa nepozdáva hlasovanie, z ktorého vyšla ako porazená. Televízia na jej obvinenia tvrdo reagovala.

Ilustračný obrázok k článku Remišová NEUNIESLA prehru s Blahom a viní z toho Markízu: TVRDÁ odpoveď z televízie!
Zdroj: reprofoto TV Markíza

Prvá októbrová relácia Na telo na Markíze priniesla hneď niekoľko prekvapení. V štúdiu sa pôvodne mali stretnúť predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a Robert Fico za Smer-SD. Fico však svoju účasť na poslednú chvíľu odvolal zo zdravotných dôvodov a strana do diskusie neohlásene poslala podpredsedu Ľuboša Blahu.

Ľuďom sa vraj nedalo hlasovať

Hlavnou témou politickej relácie s Michalom Kovačičom bolo riešenie energetickej krízy, diskutujúci sa ale dotkli aj tém akými boli odvolávanie Igora Matoviča či predčasné voľby.

Súčasťou relácie je vždy aj hlasovanie verejnosti. Ľudia môžu počas diskusie prostredníctvom SMS správy podporiť politika, ktorý ich v debate presvedčil.

Tentoraz vyšiel z duelu víťazne Ľuboš Blaha, ktorý získal 65% hlasov, zatiaľ čo Veronika Remišová presvedčila 35% hlasujúcich. A práve hlasovanie sa šéfke Za ľudí nepozdáva.

Po relácii Remišová na Facebooku oznámila, že posiela generálnemu riaditeľovi list so žiadosťou o preverenie hlasovania. Jej podporovatelia mali údajne technické problémy, keď jej chceli poslať hlas.

„Po poslednej relácii v televízii Markíza ste mi mnohí písali, že ste ma chceli hlasovaním podporiť, ale nešlo to, pretože vám ukázalo, že ste už hlasovali za smeráka Blahu,“ povedala s tým, že hlasovanie v politickej relácii má zmysel len vtedy, keď je férové a funguje.

Markíza sa bráni

Na pochybnosti o hlasovaní rýchlo zareagovala aj samotná televízia. Tá na svojom webe zverejnila stanovisko, v ktorom Remišovej tvrdenia vyvracia.

„Dôrazne sa ohradzujeme voči medializovaným tvrdeniam, že divácke hlasovanie v politickej diskusnej relácii Na telo je neférové alebo zmanipulované. Náš systém hlasovania je plne funkčný, technicky dôsledne zabezpečený proti zneužitiu a výsledky ankety každý týždeň odzrkadľujú dané hlasovanie, aj keď sú pre niekoho možno menej príjemné,“ píše v reakcii Markíza.

Televízia ďalej vysvetľuje, ako hlasovanie po technickej stránke funguje. Z jednej IP adresy je podľa Markízy možné zaslať vždy iba jeden hlas, čo je štandardná ochrana takéhoto typu online ankiet. Hlasovanie je vraj tiež technicky ošetrené proti robotom či opakovanému hlasovaniu z rovnakého internetového prehliadača.

„Do budúcna uvažujeme aj o implementovaní SMS verifikácie každého jedného odovzdaného hlasu, aby sme zamedzili akýmkoľvek špekuláciám. Vylučujeme tiež možnosť, že by v ankete bolo technicky znemožnené hlasovať za niektorého z diskutujúcich,“ stojí ďalej v stanovisku.

„Takéto obvinenia preto považujeme za absolútne neopodstatnené a poškodzujúce našu dobrú povesť,“ dodala televízia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Facebook

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM