TOS Svet o Slovensku

Blaha privítal televízny štáb z Ruska: Jeho upratovacie VIDEO sa tam stalo HITOM

Blahove názory, reči a gestá v Rusku vítajú. Český denník o ňom píše ako o známom dezinformátorovi, šíriteľovi konšpirácií či ako o odsúdenom klamárovi.

Ilustračný obrázok k článku Blaha privítal televízny štáb z Ruska: Jeho upratovacie VIDEO sa tam stalo HITOM
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Známy dezinformátor, šíriteľ konšpiračných teórií a odsúdený klamár prijal štáb ruskej televízie na parlamentnej pôde podobne ako v decembri ruského veľvyslanca,“ napísal český internetový denník iDnes.cz.

Podľa denníka vo vysielaní hlavnej ruskej štátnej televízie Rossija 1 hlásal, že Rusko nie je náš nepriateľ a on urobí všetko pre mier.

Časť reportáže Blaha zdieľal na svojom telegramovom účte. Ruský štáb s ním okrem iného preberal protesty tunajších farmárov proti krokom a prístupu Bruselu.

S Rusmi si názorovo rozumie

Blaha Rusom povedal, že celú našu prosperitu zničili protiruské sankcie. „Predtým sme mali lacný plyn, lacnú ropu z Ruska a teraz sme nútení nakupovať z Ameriky za premrštené ceny. Kolegom v EÚ hovoríme: buďte realisti! Vojnu proti Rusku nevyhráte, je to superveľmoc. Treba s ním vyjednávať!,“ cituje novinár v reportáži Bla­hu.

Podpredseda vládnej strany Smer-SD a zároveň slovenského parlamentu sa na Telegrame pochválil, že počas návštevy mu ruský novinár prezradil, že jeho video „jesenného upratovania“, počas ktorého zvesil vlajku EÚ či portrét prezidentky v parlamentnej kancelárii, sa stalo v Rusku hitom.

„S radosťou som mu vysvetlil, že som chcel svojím gestom s európskou vlajkou zdôrazniť, že Slovensko je pre nás na prvom mieste,“ poznamenal Blaha.

V Česku nepopulárny

Kým v Rusku tieto gestá a vyhlásenia vítajú a Blahu ospevujú, väčšina západných médií, nevynímajúc tie české, ho pozitívne rozhodne nevníma.

„Blaha je dlhodobo považovaný za nekorunovaného kráľa slovenskej dezinformačnej scény a bol napríklad odsúdený za klamstvá o slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej,“ pripomína iDnes.cz.

Väčšina jeho čitateľov má podobný názor. „Vďaka bohu, že sme sa rozdelili. Táto cesta Slovenska je pekelná,“ napísal Ján s ktorým mnohí Česi súhlasia. „Nad Tatrou sa blýska… Bratia, je mi vás ľúto,“ znie ďalší z populárnych komentárov.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM