Magazín

BIZARNÁ chvíľa v lese: Turistu vyhnal DIVIAK až na strom, mladík zavolal na pomoc políciu!

Istý turista si odniesol z lesa nezabudnuteľný zážitok. Jeho rýchlosť, silu a schopnosť šplhať preverilo divé prasa.

Ilustračný obrázok k článku BIZARNÁ chvíľa v lese: Turistu vyhnal DIVIAK až na strom, mladík zavolal na pomoc políciu!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na 23-ročného turistu z českej Stráži pod Ralskem naraz vybehol diviak. Mladík inštinktívne vyliezol na strom a odtiaľ volal na číslo 158. Jeho rozhovor z tiesňovej linky sa začal rýchlo šíriť naprieč internetom.

Podo mnou je diviak

„Prosím vás, som v lese, preto ma zle počujete. Ja som na strome, pretože tu podo mnou je diviak! A neviem, čo mám robiť,“ zaznelo z linky na druhej strane. Situácia ho však zjavne aj samého pobavila, nakoľko v závere bolo počuť náznak smiechu. Informáciu prebrali viaceré české médiá.

Mladík zavolal pomoc potom, čo vytrvalý diviak odmietal opustiť stanovište. Zviera ho vyčkávalo pod stromom a nechcelo zmeniť smer.

Odniesol si suvenír

Policajtov situácia najprv prekvapila. Vyzvali turistu, aby počkal, kým diviak odíde. No potom, čo ich muž na strome informoval o tom, že diviak nechce opustiť lokalitu, rozhodli sa konať. „Vyrazili sme preto na záchrannú misiu a ešte než sme k turistovi prišli, radostne nám ohlásil, že diviak odišiel. Preventívne sme ho napriek tomu z miesta zobrali a odviezli na bezpečné miesto,“ ozrejmila hovorkyňa českolipskej polície Ivana Baláková pre denník Blesk.

„Odtiaľto si ako suvenír odniesol domov nezabudnuteľný zážitok,“ zhodnotila jeho výlet tamojšia hovorkyňa pre ceskolipsky.de­nik.cz.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM