Jakub Forgács Šport Ako ušetriť

Bežkárske trate na Slovensku: PREHĽAD miest, kde môžete bežkovať ZADARMO

Ak si chcete naplno užiť zimu, nemusíte siahnuť hlboko do vrecka. Stačí, ak si pripravíte bežky. Aké možnosti máte na Slovensku?

Ilustračný obrázok k článku Bežkárske trate na Slovensku: PREHĽAD miest, kde môžete bežkovať ZADARMO
Zdroj: TASR

V čase pandémie zažilo bežkovanie na Slovensku veľký rozmach. Aj v aktuálnej sezóne majú milovníci tohto športu z čoho vyberať.

V srdci Slovenska

Napriek rastúcim cenám pohonných hmôt a energií, bude banskobystrická mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) už tradične upravovať trate v Kremnických vrchoch, Starohorských vrchoch, Veľkej Fatre a chýbať nebude ani zasnežovaný okruh na plážovom kúpalisku v meste pod Urpínom. Informovali o tom Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica.

S novinkou a zadarmo

Novinkou tejto sezóny bude nové značenie okruhov na bežeckom štadióne na Králikoch. V teréne sa jednotlivé okruhy vyznačia podľa ich dĺžky a zavedú sa tu nové pravidlá vrátane jednosmerného pohybu bežkárov.

V centre mesta na plážovom kúpalisku sa už tradične sprevádzkuje obľúbený zasnežovaný okruh okolo jazera. „Technika je pripravená a s prvými decembrovými mrazmi spustíme zasnežovanie. Veríme, že počasie bude mrazivé a do vianočných sviatkov okruh pripravíme. Potrebujeme na to desať nocí s teplotou – 5 stupňov a nižšou. Vďaka organizácii EYOF-u tu pribudla nová elektrika, ktorá nám pomôže technicky a pri náraste cien energií aj ekonomicky. Okruh sa bude upravovať každý večer a v prípade potreby aj dvakrát denne,“ uviedol riaditeľ ZAaRES-u Ivan Šabo.

„My sme k spoplatneniu tratí, o ktoré sa staráme, nepristúpili. Vnímame to ako dlhodobú podporu mesta Banská Bystrica, ktorá sa nám vráti v športovom vyžití a lepšom zdraví jeho obyvateľov. Zdarma bude opäť aj vstup na zasnežovaný okruh na plážovom kúpalisku,“ dodal Šabo.

Sumár upravovaných trás

Kremnické vrchy

  • Králiky – Chata nad Tajovom – Kordíky (vlek) 5 km
  • Králiky – Skalka 6 km
  • Králiky – Hostinec 7 km
  • Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky 8 km
  • Králiky – Horné Pršany 12 km
  • Králiky – bežecký areál 5 km

Starohorské vrchy

  • Okruh okolo Jelenskej skaly 10 km
  • Šachtičky – Donovaly 16 km

Veľká Fatra

  • Sedlo Malý Šturec – Nad Túfnou 6 km

Mesto Banská Bystrica

  • Zasnežovaný okruh na plážovom kúpalisku 1 km

Informácie o ďalších lokalitách, kde sa bude dať bežkovať zadarmo, sa dozviete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM