Rastislav Búgel Zo zahraničia

Autobus sa rútil z kopca, ZLYHALI mu brzdy! Vodič ako ZÁZRAKOM zabránil tragédii, VIDEO

Prejavil rozvahu a skúsenosti. Vodič autobusu zabránil v Brazílii veľkej tragédii.

Ilustračný obrázok k článku Autobus sa rútil z kopca, ZLYHALI mu brzdy! Vodič ako ZÁZRAKOM zabránil tragédii, VIDEO
Zdroj: X.com/aRede

Tak tomu sa povie šťastie. Vodič v Brazílii dokázal vymanévrovať zo situácie, ktorá sa javila ako beznádejná. V autobuse sa v tom čase nachádzalo 45 cestujúcich.

Novinky.cz informujú, že dráma sa odohrala pred niekoľkými dňami na diaľnici neďaleko brazílskeho mesta Curitibe.

Šikovnosť vodiča

Autobusu plnému ľudí totiž pri jazde z kopca zlyhali brzdy. Keď sa rútiaci sa autobus vynoril spoza zákruty, všetko zachytili kamery.

V jednom momente vodič autobusu dokázal obratne predbehnúť nákladné auto. „Na to sa obratnou „myškou“ dostane do nie príliš veľkej medzery medzi predbiehaný kamión a ďalšie nákladné vozidlo idúce pred ním, aby sa dostal na únikový spomaľovací pruh,“ píše server.

V spomaľovacom pruhu sa nachádza piesok a bol vytvorený presne pre takéto prípady. Na záberoch z kamery vidno, ako sa autobus dostane vo veľkej rýchlosti do piesku a za veľkých otrasov sa mu podarí zastaviť.

Pomohol sprievodca

Bola to náhoda, keďže o existencii spomaľovacieho pruhu sa vodič dozvedel od vystrašeného sprievodcu, ktorý bol v tom čase v autobuse. "Uprostred kriku som začul sprievodcu, ktorý región pozná, ako ľuďom hovorí, že je pred nami úniková zóna. Takže som sa sústredil na to, aby som sa k nej dostal, prezradil šofér João de Deus Siqueira.

Tamojšie média informovali, že kým autobus so zlyhanými brzdami zastavil, mal kolíziu s dvoma autami. Ako zázrakom sa zranil len jeden z cestujúcich, no rozsah jeho zranení nie je známy. „Prosil som boha, aby mi pomohol zastaviť ten autobus, pretože som vedel, že všetci zomrieme, ak sa to nepodarí. A on mi, ako vždy, pomohol,“ dodal vodič autobusu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM