TOS Lifestyle

Arabi milujú tatranské mestečko v jeseni: Za TÝMTO suvenírom sa idú potrhať, mizne vo veľkom!

Bohatí Arabi si vychutnávajú chvíle pod Tatrami aj počas jesene. Opadávanie lístia je pre nich veľkou atrakciou!

Ilustračný obrázok k článku Arabi milujú tatranské mestečko v jeseni: Za TÝMTO suvenírom sa idú potrhať, mizne vo veľkom!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Horskému mestečku v Poľsku, ktoré je vyhľadávanou lokalitou Slovákov, zvyknú hovoriť zimné mesto. Do Zakopaného však turisti nechodia len v zime, populárnou voľbou je aj počas ďalších ročných období.

Jesenné Tatry? Exotika!

Keď je reč o tom, že Zakopané radi navštevujú Slováci, čoraz väčšiu popularitu si nachádza aj medzi boháčmi z Arabského polostrova. Návštevníci sú najmä zo Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábie či Kataru. A pre nich je toto mestečko mimoriadne atraktívne aj práve v jeseni.

Karol Wagner z Tatranskej obchodnej komory v rozhovore pre poľské médiá uviedol, že Tatry na jeseň sú pre týchto turistov exotickou dovolenkou a opadávanie lístia je pre nich veľkou atrakciou.

„Rodiny sem prichádzajú na tri týždne alebo aj na celý mesiac. Fotka pri Eiffelovej veže už nikoho neuchváti. Pri Morskom Oku si robia selfie a priatelia sa ich pýtajú, kde je tak krásne,“ uviedol pre Money.pl Wagner s tým, že v Zakopanom nechávajú množstvo peňazí, čo pochopiteľne teší každého, kto podniká v cestovnom ruchu.

Tento výrobok ide na dračku

Možno si budete pamätať na náš článok o tom, ako šejk z Dubaja minul v lete v Zakopanom za krovky slušný balík. Na svojich manželkách rozhodne nešetril.

Nie je žiadnym prekvapením, že aj všeobecne pre týchto turistov z Blízkeho východu nie sú problémom vysoké ceny v hoteloch či v reštauráciách. A míňajú aj v tamojších stánkoch.

Jeden z predajcov na slávnej ulici Krupówki v lete uviedol, že turisti z Blízkeho východu vo veľkom kupujú najmä čokoládové oplátky, krovky či med. Ukazuje sa však, že hitom tejto jesene je medzi Arabmi v Zakopanom niečo iné.

Tentoraz nezažívajú veľký boom sladkosti, ale papuče s goralskými výšivkami.

Pani Jadwiga, ktorá má stánok v samom centre Zakopaného, ​​sa v rozhovore pre portál Interia.pl pochválila, že berú z nich rovno niekoľko párov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM