TOS Lifestyle

Aquapark pripravil deň so ZÁKAZOM vstupu pre DETI: Na internete sa spustila obrovská búrka!

Známy aquapark sa rozhodol pre deň bez detí, aby si ho o to viac mohli užiť dospelí. Na internete to však vyvolalo doslova búrku a zareagovali aj politici.

Ilustračný obrázok k článku Aquapark pripravil deň so ZÁKAZOM vstupu pre DETI: Na internete sa spustila obrovská búrka!
Zdroj: Facebook.com/Aquapark FALA

Gastro či iné podniky bez detí, resp. prevádzky, označené ako len pre dospelých, už dlhšie vzbudzujú silné emócie a protichodné reakcie. Na jednej strane sú nadšení priaznivci a na druhej zarytí nepriatelia tohto delenia.

Najnovšie sa o rozruch v tomto smere postaral aquapark v poľskom meste Lodž, ktorý sa rozhodol urobiť sobotu 19. októbra dňom bez detí.

Protichodné reakcie

"Snívate o celom dni v bazéne bez piskotu, špliechania a čakania v radoch na šmykľavky? 19. októbra je Aquapark Fala určený výlučne pre dospelých! Začiatok o 9:00, koniec o 22:00. Deťom vstup zakázaný,“ takto znie pozvanie, ktoré sa na sociálnej sieti stalo virálnym a okomentovali ho tisíce Poliakov. Upozornil na to portál Fakt24.pl.

Nie však len v pozitívnom duchu. Ako to pri tejto téme býva, verejnosť sa rozdelila do dvoch skupín. Niektorí to ospevujú ako skvelý nápad či skvelú akciu, pričom by sa mali inšpirovať aj ostatné aquaparky.

A potom sú tu odporcovia, ktorí poukazujú aj na to, že tento aquapark patrí mestu, ktorého občanmi sú aj deti.

Pobúrila aj grafika

Pre niektorých nie je ani tak neprijateľná myšlienka dňa bez detí, ako skôr samotný plagát k tejto akcii. Pobúrenie vyvolávajú frázy ako deťom vstup zakázaný a údajná podpora negatívneho vnímania detí ako tých, ktorí kričia, plačú a vyrušujú. K nespokojnej časti verejnosti sa pridali aj niektorí miestni politici.

„Reagujeme na potreby našich návštevníkov, ktorí nás pravidelne žiadajú o organizovanie podujatí bez účasti detí. Tento trend na trhu služieb je tu už dlhodobo. Prevádzkujú sa 18+ hotely, reštaurácie a kaviarne aj ďalšie miesta, kde majú deti vstup zakázaný. Je to pochopiteľné, pretože deti a dospelí odpočívajú úplne inak a zladiť ich rozdielne potreby je dosť ťažké. A keďže v našom aquaparku organizujeme počas roka množstvo podujatí pre rodiny, môžeme tento jeden deň v roku s čistým svedomím darovať len dospelým, vrátane rodičov, ktorí by si chceli na chvíľu oddýchnuť od svojich detí,“ obhajuje túto akciu vedenie aquaparku prostredníctvom svojho webu.

Foto: archívne

Marzy Ci się cały dzień na basenie bez pisków, chlapania 💦 i kolejek na zjeżdżalnie? 19 października w Aquaparku Fala...

Posted by Aquapark FALA on Monday, October 7, 2024

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM