Barbara Dallosová Magazín

ANJEL z Covid oddelenia: Babička poslala zdravotníkovi dojemné poďakovanie!

Obyčajný úsmev a trocha ľudskosti môžu mať obrovskú silu. Seniorka nevedela, ako poslať e-mail, urobila však všetko pre to, aby sa jej odkaz dostal tam, kam má.

Ilustračný obrázok k článku ANJEL z Covid oddelenia: Babička poslala zdravotníkovi dojemné poďakovanie!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Pracovníci v prvej línii. S týmto slovným spojením sa počas zúriacej pandémie stretávame často. A medzi najťažšie skúšaných ľudí z prvej línie patria práve zdravotníci. Preplnené nemocnice, výpadok personálu a psychická aj fyzická únava. Zdravotníkom vždy dobre padne poďakovanie, v tejto dobe zvlášť. Jedno veľmi osobné zverejnila facebooková stránka Nemocničné oddelenia.

Volali ho Anjel

Pani, ktorá je jeho autorkou, ho napísala v mene svojej starej mamy a adresované bolo jednému zo zdravotníkov z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina.

„Keďže babka má 82 rokov, nevie, ako v tejto veci postupovať, tak som jej sľúbila, že to spravím ja. V žilinskej nemocnici prešla skoro všetkými oddeleniami a s takou príjemnou a starostlivou opaterou a prístupom k pacientom sa vraj ešte nestretla, preto by chcela poďakovať personálu na Covid oddelení, a zvlášť jednému zdravotníkovi, ktorý mal na bielom burmude, teda oblečení, meno Paľko. Jeho prístup bol viac ako anjelský. Aj tak ho volali na izbe,“ píše vnučka pacientky.

Do práce s úsmevom

Zdravotník sa podľa autorky listu staral sa o pacientov, prebaľoval ich, nosil im jedlo a každú hodinu teplý čaj. To je, samozrejme, jeho pracovná náplň. Babičke však k psychickej pohode pri hospitalizácii pomohol aj jeho ľudský prístup. Vždy keď prišiel na izbu, s pacientmi sa rozprával a rozveseľoval ich. Autorka listu si myslí, že aj to prispelo k rýchlemu uzdraveniu jej starej mamy, ktorá z lôžka onedlho putovala domov.

„Vždy sa vraj tešila, keď mal menovaný zdravotník službu. Keďže nevie jeho priezvisko, nevie, či tam boli s podobným menom aj viacerí. I napriek tomu, že roboty mal nad hlavu, vždy si našiel pre pacientov čas. Smiali sa, rozprávali, a tak im aj deň ubehol rýchlejšie,“ dodáva na záver vnučka hospitalizovanej seniorky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM