Zo Slovenska

Ani ospravedlnenie, ani peniaze: Mazurek NEMUSÍ zaplatiť Sabakovi 20-tisíc eur

Poslanec parlamentu pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika Milan Mazurek nemusí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur a ani sa mu ospravedlniť.

Ilustračný obrázok k článku Ani ospravedlnenie, ani peniaze: Mazurek NEMUSÍ zaplatiť Sabakovi 20-tisíc eur
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Krajský súd (KS) v Prešove v tejto časti zamietol neodkladné opatrenie vydané Okresným súdom (OS) Kežmarok. Má však povinnosť odstrániť príspevky na sociálnej sieti, v ktorých lekára kritizoval v súvislosti s COVID-19. TASR to potvrdila hovorkyňa KS v Prešove Ivana Petrufová, upozornil na to portál Aktuality.sk.

„Žalobca osvedčil potrebu neodkladnej úpravy pomerov strán sporu, pokiaľ sa návrhom na nariadenie neodkladného opatrenia domáhal povinnosti vymazať z profilu žalovaného na Facebooku príspevky, ktoré návrhom identifikoval,“ priblížila hovorkyňa s tým, že konanie o žalobe na ochranu osobnosti nie je ukončené.

„Súd priznal, že išlo o nezákonné neodkladné opatrenia a Sabakovi sa nemusím ospravedlňovať a ani platiť,“ vyhlásil na sociálnej sieti Mazurek.

Kritizuje rozhodnutie sudcu okresného súdu, na ktorého mal podať aj trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohýbania práva.

Sabaka zdôraznil, že spor beží ďalej. „Keďže pán Mazurek podľa môjho názoru a názoru mojich právnych zástupcov ešte aj po prijatí prvého neodkladného patrenia opakovane porušil moje právo na ochranu osobnosti, uvažujeme o rozšírení žalôb aj o tieto neskoršie skutky,“ priblížil na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM