Zo Slovenska

AKTUÁLNE zábery búracích prác: Takto mizne PROBLÉMOVÝ bystrický most, FOTO

Uzavretý most a rýchlostná cesta R1 v posledných dňoch poriadne skomplikovali dopravu v meste pod Urpínom. Situácia sa však má zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE zábery búracích prác: Takto mizne PROBLÉMOVÝ bystrický most, FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.

Pracuje sa nonstop

Búranie mosta začala spoločnosť Metrostav Slovakia v celkovej sume 231-tisíc eur s DPH. Ambíciou je, aby R1 bola od pondelka 23. septembra 2024 prejazdná.

„Zhotoviteľ od prevzatia staveniska nepretržite pracoval počas včerajšieho večera i noci. V nočných hodinách bola zhotovená ochranná vrstva rýchlostnej cesty pod mostom. V skorých ranných hodinách sa začalo so samotnou demoláciou mosta. Výsledkom búracích prác do tejto chvíle je odstránenie polovice mostného objektu,“ uviedol na sociálnej sieti v sobotu predpoludním banskobystrický primátor Ján Nosko.

„Chlapi pracujú 24 hodín denne v štyroch zmenách. Na stavbe sú štyri pásové rýpadlá a nákladné stroje na presun vybúranej hmoty. Ak to pôjde takto aj naďalej, podvečer by mohol byť celý most odstránený a následne sa začnú búrať jeho bočné piliere,“ dodal Nosko, podľa ktorého robia všetko preto, aby mohla byť rýchlostná cesta R1 sprejazdnená do pondelkového rána.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z búranie mosta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Búranie poškodeného mosta v Banskej Bystrici
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM