Aktualizované han Zo Slovenska

TRAGICKÁ správa z Považia: V nedostupnom teréne spadlo malé lietadlo, pilot NEPREŽIL

Záver týždňa poznačilo nešťastie. V ťažko dostupnom teréne, neďaleko okresného mesta Bytča, spadlo lietadlo.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ správa z Považia: V nedostupnom teréne spadlo malé lietadlo, pilot NEPREŽIL
5
Galéria
Zdroj: Air - Transport Europe

O páde malého lietadla informuje TV JOJ. Lietadlo sa zrútilo v nedostupnom teréne medzi obcami Kotešová a Hliník nad Váhom. Na miesto nešťastia okamžite smerovali všetky záchranné zložky.

„V tejto chvíli môžeme len potvrdiť pád lietadla. Všetky okolnosti sú predmetom vyšetrovania Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu Ministerstva dopravy SR. O príčinách a podrobnostiach budeme informovať až po ukončení vyšetrovania,“ povedal pre TV JOJ hovorca Ministerstva dopravy SR Martin Petro.

Pilot neprežil

„Posádka Krištof 06 zo Žiliny prijala dnes večer požiadavku o urgentný let do k.o. Dolný Hričov (okres Žilina), kde svedkovia videli a následne nahlásili pád malého lietadla. Po neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník k miestu určenia,“ informuje letecká záchranná služba Air – Transport Europe (ATE).

Lekárka bola do terénu vysadená palubným navijakom.

„Na mieste bolo zistené, že jedna osoba nachádzajúca sa vo vraku lietadla už, žiaľ, nejavila známky života a na mieste mohla lekárka konštatovať už len úmrtie. Záchranná akcia bola následne ukončená a záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu, v tomto prípade bez pacienta,“ dodáva ATE.

Haváriu malého motorového lietadla pre TASR potvrdila aj žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. „Vzhľadom na to, že na mieste prebiehajú prvotné úkony, nateraz nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ dodala.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Havária lietadla neďaleko Bytče
5
Galéria
Zdroj: Air - Transport Europe
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM