Ako udržať nôž čo najdlhšie OSTRÝ? Skúste jednoduché finty, pôjde to ako po masle
Hromadia sa vám doma tupé kuchynské nože? Brúste svoje kuchynské náčinie správne a bude ostré ako nôž šéfkuchára.
Tupý nôž je pohroma. Pučí jedlo a je taktiež nebezpečný, keďže sa počas krájania na neho vyvíja väčšia sila. Potom stačí malé pošmyknutie a nehoda je na svete. Ako ho správne a rýchlo nabrúsiť bez toho, aby ste použili brúsku?
Nabrúsenie s pohárom
Položte keramický pohár hore dnom a potom opakovane posúvajte nôž cez jeho okraj. Ako pripomína portál Infobae, je dôležité si uvedomiť, že uhol čepele noža k základni pohára by mal byť medzi 20 až 30 stupňami.
Nabrúste ho s iným nožom
Je to jedna z najznámejších metód, ktorá funguje na rovnakom princípe ako brúsenie s pohárom. No miesto neho použijete ostrý nôž. Posúvajte tupý nôž cez druhú čepeľ, postup niekoľkokrát zopakujte. Aj táto finta prináša skvelé výsledky.
Podarilo sa vám nabrúsiť nôž? Nepoužívajte ho hneď po brúsení, pretože na jeho hrane sú mikroskopické kúsky kovu a tie sa môžu dostať do jedla. Nôž vždy utrite alebo umyte.
Ako nože skladovať a používať tak, aby ostali čo najdlhšie ostré? Nájdete na druhej strane.
Mohlo by vás zaujímať:
- OČKÁ na pančuchách už nemajú šancu: Jednoduchou radou ostanú dlho ako nové!
- Ktoré topánky budú na jeseň/zimu najžiadanejšie? HITOM sú pohodlné i zvodné kúsky!
- VEĽKÝ PREHĽAD éčok: Niektoré sú bezpečné, iné môžu škodiť. Viete, čo si dávate do úst?
- Znepríjemňuje vám domácnosť ZÁPACH? Skúste LACNÉ triky a nadýchnete sa sviežosti
- Do čoho ZABALIŤ DESIATU do školy? Žiaden papier či alobal, šetrite peniaze a skúste to INAK