TOS Lifestyle

Ako sa zbaviť problémov s vlasovou pokožkou? Pridajte do šampónu zopár kvapiek TOHTO zázraku

Nepríjemné vyrážky, lupiny či nadmerné mastenie? Trichologička odhalila jednoduchý a lacný návod na krásne vlasy a zdravú vlasovú pokožku.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa zbaviť problémov s vlasovou pokožkou? Pridajte do šampónu zopár kvapiek TOHTO zázraku
Zdroj: Unsplash.com

Vhodný šampón a kondicionér sú v starostlivosti o vlasy veľmi dôležité. Správne umývanie je totiž potrebné na udržanie nielen pekného vzhľadu vlasov, ale predovšetkým zdravej pokožky.

Ak bojujete s bolestivými a svrbivými pupienkami, nadmernou mastnotou či lupinami, poľská trichologička Olga Poniatowska prostredníctvom sociálnej siete ponúkla návod na zázračný elixír.

Čajovníkový olej

Kľúčom je čajovníkový olej, ktorý zoženiete za pár eur a vydrží naozaj dlho. Podľa odborníčky stačí pridať pár kvapiek do šampónu raz až dvakrát týždenne.

Má upokojujúce, protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Poskytuje okamžitý osviežujúci účinok, čistí pokožku hlavy a stimuluje rast vlasov.

Dôležité je, aby ste olej pridali do časti šampónu bezprostredne pred použitím a nepripravili si tento elixír vopred do celej fľaše.

Ďalšie odporúčania

Okrem toho odborníčka radí, obzvlášť pri nepríjemných vyrážkach, pravidelné umývanie a dezinfekciu hrebeňov a kefy či výmenu uterákov a obliečok na vankúše aspoň raz týždenne.

Podľa trichologičky môže pomôcť aj obmedzenie alebo dokonca vylúčenie mliečnych výrobkov a sladkostí.

"Snažte sa nedotýkať vyrážok, pretože sa tým dostávate do začarovaného kruhu. Môj tip- keď vás hlava svrbí a ruku už naťahujete k hlave, okamžite aplikujte upokojujúce sérum, ktoré uľaví od svrbenia a pálenia. Vždy ho majte niekde poruke,“ radí Olga Poniatowska.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM