Správy Politika

Ako by rozhodol ľud: Podľa nového prieskumu vedie Pellegriniho HLAS, ako skončil Matovič?

HLAS-SD a v tesnom závese SMER-SD. Najnovší prieskum ukazuje, ako by na Slovensku dopadli parlametné voľby, ak by sa konali teraz.

Ilustračný obrázok k článku Ako by rozhodol ľud: Podľa nového prieskumu vedie Pellegriniho HLAS, ako skončil Matovič?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali vo februári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,5 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 14,5 percenta. Tretia by bola strana SaS so 14,2 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV Joj na vzorke 1000 respondentov.

Progresívne Slovensko by podporilo 8,7 percenta opýtaných. Hnutie OĽANO by získalo osem percent hlasov a hnutie KDH 7,2 percenta. Nasleduje Sme rodina a Republika, ktoré majú zhodne po 6,9 percenta.

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia so 4,1 percenta hlasov a SNS s 3,8 percenta. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS s 2,5 percenta a Za ľudí s 2,3 percenta.

Dobrú voľbu a Umiernených by volilo 1,2 percenta voličov. Taký istý počet hlasov (1,2 percenta) by dostala Spolu – občianska demokracia. Socialisti.sk a Maďarské fórum by mali po 0,3 percenta. Demokratická strana a Život – národná strana by zhodne získali po 0,2 percenta hlasov.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 31 mandátov v parlamente, Smer-SD a SaS by mali zhodne po 26 poslancov. Progresívne Slovensko by obsadilo 16 kresiel, OĽANO 14 miest, KDH by malo 13, Sme rodina a Republika rovnako po 12 poslancov.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM