Správy Zo Slovenska

Aké sú najpopulárnejšie mená bábätiek? Chlapcom opäť kraľuje Jakub, u dievčat sa trendy zmenili

Najnovšia štatistika prezradila, po akých menách najčastejšie siahali rodičia bábätiek v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú najpopulárnejšie mená bábätiek? Chlapcom opäť kraľuje Jakub, u dievčat sa trendy zmenili
Zdroj: pixabay.com

Najpopulárnejšími menami pre novorodencov v roku 2022 sú Sofia a Jakub. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR na základe štatistík ku koncu novembra.

Nové trendy u dievčat

„S odstupom troch rokov, keď v rebríčku najobľúbenejších mužských mien patrí opakovane prvenstvo menu Jakub, sa obľúbenosť ženských mien mení. V roku 2020 patrilo prvenstvo ženskému menu Ema, v roku 2021 ženskému menu Nina a v roku 2022 má prvenstvo ženské meno Sofia,“ komentoval rezort.

V prvej desiatke obľúbených ženských mien novorodencov prvé tri priečky obsadili mená Sofia, Eliška a Nina. Ďalej nasleduje Ema, Viktória, Natália, Nela, Sára, Mia a Olívia. Dvadsiatku dopĺňajú Diana, Hana, Anna, Tamara, Júlia, Laura, Emma, Karolína, Michaela a Rebeka.

Výbery pre chlapcov

Medzi mužskými menami dominovali Jakub, Samuel a Adam.

Rodičia vyberali svojim synom aj mená Michal, Oliver, Filip, Tomáš, Martin, Matej a Richard. Nasledujú Lukáš, Alex, Matúš, Šimon, Tobias, Ján, Peter, Dávid, Dominik a Patrik. Do úvahy sa bralo vždy len prvé meno dieťaťa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM